Αμερικανός πρέσβης: Κρίσιμος τομέας για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας η εκπαίδευση

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνις
Φώτο Αρχείου / Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνις / Πηγή: Eurokinissi

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την επιχειρηματική και όχι μόνο δραστηριότητα όσον αφορά την Παιδεία στην Ελλάδα επανεπιβεβαίωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη «Διεθνή Διάσκεψη: Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία».

«Τα τελευταία χρόνια, η Εκπαίδευση είναι το πραγματικό λαμπρό σημείο στην ελληνοαμερικανική σχέση. Είναι ένας κρίσιμος τομέας για την εταιρική σχέση», τόνισε ο αμερικανός πρέσβης και μάλιστα εξέφρασε την προσωπική του δέσμευση να την εμβαθύνει και να την ενδυναμώσει.

«Είναι ένας τομέας συνεργασίας που αποτυπώνεται στον πυλώνα του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και ενισχύει την πολύ ισχυρή διμερή μας σχέση», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια προσπαθεί να διεισδύσει στα ελληνικά πανεπιστήμια, μέσω σεμιναρίων, μνημονίων συνεργασίας κ.ά. για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων γεωστρατηγικών του σχεδιασμών. Επίσης, στο πρόσφατο παρελθόν είχε διοργανώσει και χρηματοδοτήσει επίσκεψη ελληνικού σχολείου σε εγκαταστάσεις του.

Επίσης, ο Τζορτζ Τσούνης εξήρε τις «εξαιρετικές προσπάθειες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, την προώθηση της διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων και την επέκταση των σχέσεών τους με εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες», γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση αμερικανικών επιχειρήσεων να αποκομίσουν κέρδη από την εκπαίδευση στην Ελλάδα, αλλά και να διαμορφώσουν τις συνειδήσεις της νέας γενιάς με τα σάπια ιδανικά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Δείτε ακόμα...