Αμόλησαν τα σκυλιά τους στα παιδιά μας!

Οκτώβριος 2020. Η μεγαλύτερη δίκη νεοφασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τελειώνει μετά από καθυστέρηση τουλάχιστον πέντε ετών με ευθύνη των μέχρι τότε κυβερνήσεων. Η απόφαση είναι καταδικαστική και ορίζει πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Οκτώβριος του 2020 και ολόκληρη η Ελλάδα πανηγυρίζει αυτήν την απόφαση. Πολλοί πίστεψαν αυτή η καταδίκη σηματοδοτεί το κλείσιμο των πληγών που άνοιξε στην ιστορία του τόπου το φασιστικό μόρφωμα και συνεπώς τελειώσαμε με τους φασίστες δολοφόνους που ως τότε είχαν θέση στην ελληνική Βουλή.

Οι δηλώσεις του Γ.Γ Δημήτρη Κουτσούμπα, αμέσως μετά το τέλος της δίκης όμως, υπενθυμίζαν την πραγματικότητα. Με το φασισμό δεν τελειώσαμε ακόμα:

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του με την ανατροπή του συστήματος που επωάζει το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό. Γι αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή: Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον».

Οκτώβριος 2021, αυτές οι δηλώσεις δεν φαντάζουν απλά προφητικές αλλά ρεαλιστικές και επαληθεύονται στα τελευταία γεγονότα στη Σταυρούπολη. Οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών που έχουν οχυρωθεί μέσα σε σχολείο, οπλισμένοι με μολότοφ, πέτρες ρόπαλα και μαχαίρια κυκλοφορούν ανενόχλητοι, απειλώντας, εκφοβίζοντας και εξαπολύοντας δολοφονικές επιθέσεις.

Ο φασισμός είναι εδώ και είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά

Ο φασισμός είναι εδώ και αποτελεί το «μακρύ χέρι» του συστήματος.

Το ίδιο το σύστημα το χρησιμοποιεί υπέρ του δέοντος για να χειραγωγήσει το λαό, να αμαυρώσει τα τους δίκαιους μαθητικούς και λαϊκούς αγώνες. Να παρουσιάσει το αντιφασιστικό κίνημα σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων που δεν αφορούν την κοινωνία.

Πώς αλλιώς λοιπόν μπορεί να είναι όταν το υπουργείο Παιδείας απέφυγε να πάρει σαφή θέση ενάντια στη δράση των φασιστών;

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν ο υφυπουργός παιδείας Άγγελος Συρίγος προκλητικά προσπάθησε να εξισώσει τους φασίστες με τους αντιφασίστες επαναφέροντας το κατασκευασμένο αξίωμα των Δύο Άκρων και καταδικάζοντας τη βία απ όπου κι αν προέρχεται;

Πώς αλλιώς η κυβέρνηση θα μπορούσε να καθησυχάσει τα φασιστοειδή κάνοντας ότι δεν βλέπει τι συμβαίνει και αφήνοντας τους να δρουν ανενόχλητοι;

Η στάση της κυβέρνησης λοιπόν και πολλών εφημερίδων που στηρίζουν το σύστημα είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα την τραμπούκικη επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης.

Ξαμόλησαν τα σκυλιά τους στα παιδιά μας χωρίς να τους πειράζει κανείς;

Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι εμείς και βλέπουμε και ξέρουμε τι συμβαίνει .

Να τους θυμίσουμε ότι δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα ξαναστείλουμε τους φασίστες στις τρύπες τους.

Ούτε δυτικά ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

(Χρυσαυγίτες, ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!)

Ρούλα Καραγιάννη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...