Αν. Μακεδονία Θράκη: Να μην ανασταλεί η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων

Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, Δράμας
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, Δράμας

Να μην ανασταλεί η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και να μη συρρικνωθεί η λειτουργία των Κέντρων Υγείας Παρανεστίου – Αβδήρων ζητούν συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Με ψήφισμά τους δηλώνουν «την κατηγορηματική μας αντίθεση στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία πολλών περιφερειακών ιατρείων στην 4η ΥΠΕ και να συρρικνώσει τη λειτουργία των Κ.Υ. Παρανεστίου & Αβδήρων από 1/11 και τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της συνολικής πολιτικής που ακολουθεί σε όλη την περίοδο της πανδημίας με αποκλειστικό κριτήριο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μια πολιτική που άφησε αθωράκιστα και υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, παίζοντας κορόνα – γράμματα την υγεία και τη ζωή μας, έρχεται τώρα να αναστείλει τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή, αφήνοντας χωρίς παρακολούθηση χρονίως πάσχοντες, ΑμΕΑ, ηλικιωμένους και συνολικά του λαού της υπαίθρου.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Αντί για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, εφαρμόζεται η πολιτική των μετακινήσεων από μονάδα σε μονάδα, δηλαδή να μισοκλείνει μια «τρύπα» και να ανοίγουν πολλές άλλες.

Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας που καθημερινά μετράμε και στην περιοχή μας εκατοντάδες νέα κρούσματα, δεκάδες διασωληνωμένους και νεκρούς, η κυβέρνηση συνεχίζει να τα ρίχνει όλα στην “ατομική ευθύνη” για να κρύψει τις δικές της». (Διαβάστε όλο το ψήφισμά εδώ)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...