Αν. Τσουκαράκης: Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ η φωνή μας δυναμώνει

Ανέστης Τσουκαράκης, ΚΚΕ

Στην μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά χαιρέτισε ο Ανέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης ε.α. και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά.

Ο χαιρετισμός του έχει ως εξής:

«Μου ‘παν θα βάλω τα χακί, θα μπω στην πρώτη τη γραμμή και ήρωας θα γίνω. Και να ‘σου που λέτε, μια και δυο, 37 χρόνια πριν ο Ανέστης περνά την πόρτα στρατιωτικής σχολής και ντύνεται στα χακί. Μα μου ήταν μεγάλη η στολή και βάσανο οι αρβύλες. Υπομονή. Πέρασαν τα χρόνια. Εκπαιδεύτηκα. Πήρα το πτυχίο μου. Ορκίστηκα. Αποφοίτησα και με το φύλλο πορείας στα χέρια παρουσιάστηκα στη Μονάδα μου με περηφάνια και αναμονή για την πρώτη γραμμή.

Να σου η πρώτη διαταγή. Ανεστάκο, πάρε ένα ΡΕΟ και 5 στρατιώτες και τραβάτε να μαζέψετε τα σκουπίδια.

Αυτοί οι άθλιοι οι εργάτες καθαριότητας κάνουν απεργία. Κάτι για χαμηλούς μισθούς λένε, για ασφάλεια και συνθήκες Μεσαίωνα στην εργασία, για κενές θέσεις, για απολύσεις, για άνεργα παιδιά, για ακριβή Υγεία. Όλο λένε και λένε. Αρλούμπες όμως λένε. Εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά. Εμείς είμαστε στρατιωτικοί. Να τη, λοιπόν, η πρώτη γραμμή. Ήρωας ο Ανέστης στα μάτια μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης που ακούει για δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς, πρόσβαση στην εργασία, δωρεάν Πγεία, δωρεάν Παιδεία και βγάζει φλύκταινες. Μα στα μάτια των εργατών; Απεργοσπάστης ο Ανεστάκος.

Ακολούθησαν κι άλλες διαταγές.

Ανεστάκο, αύριο συνοδηγός σε λεωφορείο. Οι οδηγοί, λέει, στα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν. Απεργοσπάστης ο Ανεστάκος.

Ήρθαν καλοκαίρια. Ο Ανεστάκος, με μια πετσέτα στον ώμο, μια τσουγκράνα στο χέρι, χωρίς νερό και τρόφιμα, πεζά περίπολα νυχθημερόν, φύλακας στα δάση, για να καλύψει την υποστελέχωση μιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κόστος για την κυβέρνηση. Ήρωας και πάλι ο Ανέστης.

Χειμώνας. Στην πρώτη γραμμή και πάλι ο Ανεστάκος. Ένα φτυάρι στο χέρι, ένα κιβώτιο με κρουασάν και νερά και βουρ στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ για να βοηθήσει τους συμπολίτες του που εγκλωβίστηκαν από τον πρώτο χιονιά. Ο Ανεστάκος ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, με μαυρισμένα και τουμπανιασμένα πόδια από το κρύο, ήρωας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που φορτώνει τα βάρη του ιδιώτη στον λαό.

Πλημμύρες; Ο Ανεστάκος να ξεμπαζώσει. Γιατί για τις κυβερνήσεις, όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) η πρόληψη είναι κόστος. Και το κόστος θα φέρει σύγκρουση με το κεφάλαιο, που αυτές οι αστικές κυβερνήσεις δεν θέλουν.

Δεν γουστάρουν να έρθουν σε σύγκρουση με το κεφάλαιο. Υπηρετούν το κεφάλαιο. Υπηρετούν την αστική τάξη. Είναι η αστική τάξη.

2013. 9 Μάρτη. Ημέρα Σάββατο και ώρα 4 το απόγευμα. 25.000 περίπου στρατιωτικοί πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας. Πανό. Συνθήματα. Τραγούδια. Διεκδίκηση. Αγώνας. Η οργή γίνεται αγανάκτηση. Η αγανάκτηση δυνάμωμα των σωματείων που δημιουργήσαμε. 25.000 Ανέστηδες. Περήφανος ο Ανεστάκος. Στην πρώτη γραμμή, με τη στολή του και τις αρβύλες του. Αυτή είναι η πραγματική πρώτη γραμμή. Η γραμμή του αγώνα.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί και οι ενεργεία στρατιωτικοί αντιληφθήκαμε ότι μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να ανατρέψουμε τα πάντα. Το συνειδητοποιήσαμε. Το πιστέψαμε. Το παλέψαμε. Κερδίσαμε. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε σωματεία. Καταφέραμε μικρές και μεγάλες νίκες. Τίποτα τελικά δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να το πιστέψουμε και να μην κάνουμε πίσω.

Καλώ τους συναδέλφους μου, τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές θα τους απολύσει, αφού τους ξεζούμισε για 6 χρόνια, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι στρατιωτικοί βράζουν από οργή και αγανάκτηση, όπως βράζει όλος ο ελληνικός λαός. Όπως βράζετε κι εσείς και όλοι όσοι δεν μπόρεσαν σήμερα, αν και το ήθελαν, να είναι κοντά μας. Τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Στρατεύονται και τους δίνουν περίπου 8,5 ευρώ τον μήνα. Ναι. Καλά ακούσατε.

8,5 ολόκληρα ευρώ τον μήνα τους δίνουν. Με αυτά θα φάνε, θα πιουν, θα διασκεδάσουν στην έξοδό τους, θα γυρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα στην άδειά τους από τα νησιά του Αιγαίου, τις παραμεθόριες περιοχές, τις απομακρυσμένες περιοχές της εσχατιάς. 8,5 ευρώ τον μήνα για τη στρατευμένη νεολαία μας και δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς για να σκοτώνονται οι λαοί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ξεκινούν. Ε, λοιπόν, να το πω δυνατά να ακουστεί και από δω, από το κέντρο του Πειραιά, από τις λαϊκές συνοικίες της Β΄ Πειραιά του αγώνα ενάντια στους ναζί-φασίστες, της COSCO, της Ζώνης, από τη Σαλαμίνα μέχρι τα εγκαταλελειμμένα από όλες τις κυβερνήσεις Κύθηρα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την Ύδρα, την Τροιζηνία. Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα γίνουμε μακελάρηδες των λαών. Δεν γουστάρουμε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ειρήνη θέλουμε. Ειρήνη γουστάρουμε για όλους τους λαούς. Όλων των χωρών. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η σύμμαχός τους η ΕΕ, στο όνομα των συμφερόντων τους, δεν έχουν τίποτα να ξεκινήσουν ή να εμπλακούν σε πολέμους. Να δημιουργήσουν στρατιές προσφύγων και μετά να χτίζουν φράκτες.

Ε, ναι, λοιπόν. Τέρμα. Το 2023 η απόφαση ελήφθη. Δεν “τσιμπάμε” πια. ΜΟΝΟΙ τους και ΟΛΟΙ μας.

Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ η φωνή μας δυναμώνει. ΜΟΝΟΙ τους και ΟΛΟΙ μας. 21η Μάη πάμε το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται. Η οργή και η αγανάκτησή μας για όλα όσα έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις τους, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ας γίνει τώρα φόβος τους. Φόβος για να μην μπορέσουν να εφαρμόσουν όλα αυτά που δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν. Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή για να σκέφτονται διπλά και τριπλά για το τι θα πράξουν. Για να υπάρξει ισχυρή αντιπολίτευση. Ισχυρό ΚΚΕ για να ακούγεται δυνατά η φωνή του λαού, η φωνή μας, μέσα και έξω από τη Βουλή. Για να ακούγονται τα δίκαια αιτήματα όλων μας.

Για να υπάρξουν μικρές και μεγάλες νίκες. Παντού. Ο ελληνικός λαός είναι δυνατός λαός. Είμαστε δυνατοί και περπατάμε με ψηλά το κεφάλι και περήφανα. Την ιστορία τη γράφουν και οι παρέες. Την Κυριακή λαός και ΚΚΕ, ΚΚΕ και λαός να γίνει μια μεγάλη παρέα και να γράψει ιστορία. Την 21η Μάη, το Συμβόλαιο Σταθερότητας για το κεφάλαιο, το συμβόλαιο αστάθειας για τον λαό στην πραγματικότητα, του Ταμείου Ανάκαμψης των 893 σελίδων, που κανείς τους δεν διάβασε γιατί δεν πρόκαμε, αλλά όλοι μαζί υπέγραψαν για να τηρήσουν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα-στήριγμά τους, επιστρέφεται με συστημένο πακέτο που απέξω γράφει με τρία μεγάλα κόκκινα γράμματα ΚΚΕ και μέσα τίγκα με κόκκινα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες».

Δείτε ακόμα...