Αναδείχθηκαν οι τραγικές ελλείψεις προστασίας του λαού και της περιουσίας του

Πλημμύρες στη Δυτική Αχαΐα

Οι τραγικές ελλείψεις έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που έχουν αφήσει ολόκληρες περιοχές αθωράκιστες με κίνδυνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά και των τοπικών και περιφερειακών Αρχών, αναδείχθηκαν κατά την περιοδεία του κλιμακίου της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σήμερα το πρωί, σε χωριά της Δυτικής Αχαΐας.

Επικεφαλής, ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γρηγόρης Συμεωνίδης, ενώ συμμετείχε και ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλέκος Θανόπουλος.

Το κλιμάκιο, επισκέφθηκε την Κάτω Αχαγιά, όπου επισημάνθηκε ο κίνδυνος να πλημμυρίσει μέρος της κωμόπολης, αν άμεσα δεν καθαριστεί ρέμα που τη διασχίζει. Ανάλογες επισημάνσεις έγιναν και για ορισμένα γεφύρια στο επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στο Ριόλο, που κινδυνεύουν να γκρεμιστούν. Το κλιμάκιο, περιόδευσε επίσης στις Αλυκές Κ. Αχαγιάς, το Γομοστό, το Ριόλο, το Λάππα, τα Καρέικα, και τα Νιφορέικα.

Σχεδόν όλο το εύρος του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας, καταγράφηκαν προβλήματα που σημειώθηκαν από ρέματα που δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια, πολλά από τα οποία είχαν καλλιέργειες κύρια κηπευτικών, ενώ ζημιές καταγράφηκαν και σε ορισμένα θερμοκήπια.

Στο Γομοστό, πλημμύρισαν δύο στάνες με ζώα, με τους κτηνοτρόφους να δίνουν «μάχη» για να σώζουν τα πρόβατά τους, βγάζοντάς τα με τα χέρια μέσα από γεμάτα νερό χωράφια.

Όπως επεσήμαναν και κάτοικοι των χωριών, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, έδειξαν εγκληματική αδιαφορία στον καθαρισμό των ρεμάτων, δεν προχώρησαν στα αναγκαία έργα και κατόπιν εορτής, με εργολαβίες ιδιωτών, προσπαθούν να παρέμβουν.

Τα περισσότερα ζητήματα, δημιουργήθηκαν μετά τις βροχοπτώσεις της Παρασκευής προς Σάββατο, καθώς και αυτών που ακολούθησαν από χθες το βράδυ ως και σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για προβλήματα που δεν απασχολούν για πρώτη φορά τους κατοίκους, αλλά έχουν σημειωθεί ξανά στο παρελθόν, αποτέλεσμα της πολιτικής που αφήνει αθωράκιστο το λαό και την περιουσία του. Ζητήματα που αναδείχθηκαν και κατά την περιοδεία της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που το κόμμα μπορεί βάση και των δυνατοτήτων του (με παρεμβάσεις σε Δήμο, Περιφέρεια, Βουλή αλλά και εκτός αυτών), για άμεση καταγραφή των ζημιών, αποζημιώσεις στο 100% στους πληγέντες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και ότι άλλο απαιτείται.

Στα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Δυτική Αχαΐα άλλωστε, αναφέρθηκε με καταγγελία – ανακοίνωσή της και η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...