Ανακοινώσεις για διενέργεια δημοψηφίσματος στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ

Σε ανακοίνωση για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ένταξη της αποσχισθείσας περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, ο ηγέτης των αποσχιστικών δυνάμεων της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

“Στο κοντινό μέλλον νομίζω ότι θα γίνει δημοψήφισμα στην περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Ο λαός θα ασκήσει το απόλυτο συνταγματικό του δικαίωμα και θα εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι ακριβώς έτσι θα γίνει.”

Άκαιρο, χαρακτήρισε ο Λεονίντ Καλάσνικοφ, επικεφαλής της επιτροπής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών σημειώνοντας ότι “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτό. Δεν είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε τώρα αυτό το ερώτημα”.”

Ο Όλεγκ Νικολένκο, εκπρόσωπος τύπου του Ουκρανικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε άκυρα και κενά τα δημοψηφίσματα στις υπό κατοχή περιοχές που δεν θα τους αναγνωριστεί κανένα έννομο δικαίωμα. Συνέχισε λέγοντας πως “Εν αντιθέσει, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει μία ακόμα ισχυρότερη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα που θα βαθύνει την διεθνή της απομόνωση.”

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...