Ανακοίνωση της ΕΑΚΠ για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών

Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - 5/11/2021
Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – 5/11/2021 / Πηγή: ALT.GR

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΑΚΠ για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Αναφέρει αναλυτικά:

Συναδέλφισσες – φοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για τη μονιμοποίηση των όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών ( Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Εποχικών Πυροσβεστών). Όμως παρά τις όποιες προσπάθειές μας, δεν υιοθετήθηκε το δίκαιο αίτημα για την αποκατάσταση των συναδέλφων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τόσο από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού όσο και από όλες τις κυβερνήσεις που διαχρονικά βρέθηκαν στο «τιμόνι» της χώρας μας.

Κάθε χρόνο προκαλείται βαρύ πλήγμα από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές και τα πλημμυρικά φαινόμενα που πολλές φορές αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της περιουσίας των συμπολιτών μας καθώς και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Μετά απ’ όλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση καταψήφισε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 20-10-2021 για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών, εφαρμογή της οποίας θα έδινε οριστική λύση σε διαχρονικά προβλήματα τόσο των συμβασιούχων πυροσβεστών όσο και της κοινωνίας μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την πραγματική της πρόθεση για το σοβαρό ζήτημα της προστασίας των πολιτών. Η άρνησή της στην ψήφιση της παραπάνω τροποποίησης έχει σαν αποτέλεσμα να:

1ον Κρατά σε εργασιακή ομηρία τους συμβασιούχους συναδέλφους μας με ελλιπή δικαιώματα.

2ον Επιφέρει περαιτέρω αποδυνάμωση του δικτύου πυρασφάλειας και της δημιουργίας άρτιου συστήματος αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

3ον Αφήνει απροστάτευτους τους συνανθρώπους μας αφού δεν καλύπτονται σε μόνιμο προσωπικό οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα που αποτελεί το βασικό βραχίονα της πολιτικής προστασίας.

Συναδέλφισσες – φοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών πάντα θα αποτελεί τον πόλο συσπείρωσης συναδέλφων που αγωνίζονται για τη λύση των προβλημάτων των πυροσβεστών. Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το δίκιο αίτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο Πυροσβεστικού Σώματος όποιες κι αν είναι οι προτεραιότητες της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και των «βαστάζων» τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...