Ανασφάλεια και όχι ασφάλεια πρέπει να αισθάνεται ο λαός από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο λαός μας δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος σε εκπομπή της ERT News, το βράδυ της Παρασκευής, καθώς αυτό το ταξίδι θα φέρει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Υπενθύμισε ότι ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει τις συνέπειες της σύγκρουσης των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ασφαλής αλλά αντίθετα πιο ανασφαλής από αυτή την εμπλοκή. «Ο λαός μας θα είναι ο στόχος αντιποίνων άλλων χωρών, γιατί η Ελλάδα μετέχει ενεργά σε αυτό τον πόλεμο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο λαός μας ήδη ζει τις οικονομικές συνέπειες αυτής της εμπλοκής. «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συμμετέχει στις κυρώσεις, γιατί γυρίζουν απέναντι στους λαούς», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις Βάσεις που επεκτείνονται με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, υπογράμμισε πως οι βάσεις «είναι το δολοφονικό χέρι του ΝΑΤΟ». Αναφέρθηκε επίσης στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, παρά την ύπαρξη των βάσεων.

Κάλεσε δε τον λαό μας να μην μείνει θεατής αυτών των εξελίξεων, γιατί «ο κίνδυνος της γενίκευσης του πολέμου είναι μεγάλος».

Αναφέρθηκε ακόμη στην κοινή στρατηγική που έχουν τα αστικά κόμματα σε αυτά τα ζητήματα, όπως αποτυπώθηκε και στις θέσεις τους για την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Με αφορμή, μάλιστα, το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ερίζει για τα ανταλλάγματα, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί κανένα αντάλλαγμα να μπει στο ζύγι της ειρήνης».

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...