ΑΝΕΑΕΔ: Απαράδεκτη η κλήση σε απολογία του δόκιμου έφεδρου αξιωματικού Πεζικού

Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζκού - Γ΄ Σώμα Στρατού (Γ΄ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»). Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (33 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ»
Φώτο Αρχείου / Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζκού – Γ΄ Σώμα Στρατού (Γ΄ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»). Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (33 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ» / Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 / Πηγή: Eurokinissi / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝΕΑΕΔ) εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απαράδεκτη έγγραφη διοικητική κλήση σε απολογία του δόκιμου έφεδρου αξιωματικού Πεζικού (ΠΖ) Κώστα Κεσόπουλου, επειδή εξέφρασε δημόσια την ανησυχία του για τις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, τον προβληματισμό του για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι στρατευμένοι νέοι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας έχουν κάθε λόγο να προβληματίζονται με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, με τους δύο πολέμους που είναι σε εξέλιξη, στην Ουκρανία, αλλά και στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Έχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν για την αυξανόμενη εμπλοκή της Ελλάδας, για το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου που κάθε μέρα που περνάει έρχεται όλο και πιο κοντά στην περιοχή μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν το πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!

Εμείς απόστρατοι σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναπόσπαστο τμήμα τους γνωρίζουμε από μέσα ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πολεμική επιχείρηση που εκθέτει το προσωπικό της φρεγάτας, ναύτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς σε σοβαρότατους κινδύνους!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πάνε σε μια ακόμη αποστολή που δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της, αλλά για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ισραήλ, των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, των Ελλήνων εφοπλιστών και όχι μόνο.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) είναι βέβαιη ότι η πειθαρχική δίωξη του ΔΕΑ (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κεσόπουλου, εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και σιωπητηρίου που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει, ώστε να θεωρηθεί ότι σιωπηρά η ελληνική κοινωνία αποδέχεται τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει.

Το πατριωτικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η άμυνα των συνόρων και η εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και του λαού!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους φορείς των ενώσεων στρατιωτικών και αποστράτων, του υπόλοιπου λαού, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ΔΕΑ (ΠΖ) Κωνσταντίνο Κεσόπουλο και ζητάμε την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής του δίωξης και την παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του.

Δείτε ακόμα...