ΑΝΕΑΕΔ προς ΜΤΣ: Να χορηγηθεί έκτακτο μέρισμα έτους 2023 στους απόστρατους

Κινητοποίηση συνταξιουχικών οργανώσεων και αποστράτων
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση συνταξιουχικών οργανώσεων και αποστράτων

Με ανοιχτή της επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη των ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού(ΜΤΣ) η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝΕΑΕΔ ) ζητά να χορηγηθεί έκτακτο μέρισμα έτους 2023 καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες και τις οικονομικές δυσκολίες των ε.α συναδέλφων.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: Μετοχικό Ταμείο Στρατού – Καταβολή εκτάκτου μερίσματος στους ε.α μετόχους του Μ.Τ.Σ.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ) θεωρεί επιεικώς απαράδεκτη , την μη καταβολή εκτάκτου μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους Αποστράτους μετόχους / μερισματούχους.

Υπενθυμίζει ότι :

Τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η περιουσία των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών είναι ιερή γιατί είναι το αποτέλεσμα των δικών τους χρημάτων τα οποία εισέφεραν , από το υστέρημα τους, για πολλές δεκαετίες στα Ταμεία.

Στην δημιουργία αυτής της περιουσίας δεν συνέβαλε ο Κρατικός προϋπολογισμός.

Αντίθετα, διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις δεν την σεβάστηκαν και φέρουν το βάρος της ευθύνης για την συρρίκνωση της, που ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν με κορυφαία την τεράστια μείωσή που υπέστησαν τα αποθεματικά της λόγω της αναγκαστικής συμμετοχής στο PSI.

Καλεί :

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ, να καταβάλει άμεσα τη χορήγηση εκτάκτου μερίσματος έτους 2023 καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες και τις οικονομικές δυσκολίες των ε.α συναδέλφων.

Για τη χορήγηση έκτακτου μερίσματος υπάρχει η αντίστοιχη πρόβλεψη από τους ιδρυτικούς νόμους των Μετοχικών Ταμείων, ενώ κατά το παρελθόν έχουν χορηγηθεί αντίστοιχα βοηθήματα

 Οι ε.α. μέτοχοι του ΜΤΣ συνεχίζουν διαχρονικά από την περίοδο 2011-2013, να συνεισφέρουν στην βελτίωση των οικονομικών του εν λόγω Ταμείου μέσω της μείωσης κατά 50% περίπου των μηνιαίων μερισμάτων τους.

Και καθώς οι περισσότεροι συνάδελφοι ΔΕΝ θα δουν καμία αύξηση στις συντάξεις τους, λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, οδηγούνται σε αδιέξοδο, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι πολλοί από αυτούς, έρχονται αντιμέτωποι  με τα όρια της φτώχειας”.

Δείτε ακόμα...