Ανέστης Τσουκαράκης: Μιλούν για «αμυντική βιομηχανία» και εννοούν την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιώς, συνταγματάρχης ε.α., τέως πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών
Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιώς, συνταγματάρχης ε.α., τέως πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Το δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση σε υποδομές που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Υποδομές, ελεύθεροι χώροι, χρήσεις γης… Για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ή για τα συμφέροντα των λίγων; Η περίπτωση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο της ΣΕΦΑΑ, στη Δάφνη.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους: Χάρη Βουρδουμπά, υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθήνας και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γιάννη Κονδύλη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Μετάλλου Αττικής του ΚΚΕ, του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Ανέστη Τσουκαράκη, υποψήφιο βουλευτή Β’ Πειραιώς, συνταγματάρχη ε.α., τέως πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Βασίλη Καλύβα, δημοτικό σύμβουλο Βύρωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόεδρο του Παραρτήματος Βύρωνα – Καισαριανής του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών. Και Φιλιώ Τόλια, διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, πρόεδρο του Παραρτήματος Δάφνης – Υμηττού της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της.

Ανέστης Τσουκαράκης: Μιλούν για «αμυντική βιομηχανία» και εννοούν την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

ΚΚΕ: «Υποδομές, ελεύθεροι χώροι, χρήσεις γης... Για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ή για τα συμφέροντα των λίγων; Η περίπτωση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ» / Δάφνη Φλεβάρης 2023

«Η συρρίκνωση και τελικά η αποδυνάμωση της ελληνικής κρατικής αμυντικής βιομηχανίας είναι στόχος και εκτελείται σε συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα οικονομικά συμφέροντα που διαμορφώνουν την πολιτική της και του δολοφονικού αυτού οργανισμού που λέγεται ΝΑΤΟ, ο οποίος διαφημίζεται κιόλας», τόνισε στην παρέμβασή του ο Αν. Τσουκαράκης σημειώνοντας: «Αν ανατρέξει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων θα διαβάσει το εξής: “Η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και προμηθεύει με ΝΑΤΟικού τύπου όπλα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις”. ΝΑΤΟικού τύπου, καλά ακούσατε. Το βάλαμε και στην ιστοσελίδα ελληνικού εργοστασίου μπας και ξεχαστούμε. Στο τέλος δε της ιστοσελίδας αυτής αναγράφεται: “Παραγωγή προϊόντων βάσει των υψηλών προδιαγραφών του NATO” και “Πιστοποιημένη από το ΝΑΤΟ”».

Πρόσθεσε ότι «η πλήρης ταύτιση των μέχρι τώρα κυβερνήσεων στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάνει τη χώρα μας τον καλύτερο πελάτη σε εγχώρια και ξένα μονοπώλια της πολεμικής βιομηχανίας (…)

Αυτοί μιλούν για “αμυντική βιομηχανία” και εννοούν πολεμική βιομηχανία για εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων σε όλη τη Γη! Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΠΥΡΚΑΛ του Υμηττού οδηγήθηκαν και οδηγούνται στον μαρασμό και στο λουκέτο, ως συνέχεια μιας στοχευμένης επίθεσης σε κρατικές επιχειρήσεις, όπως είναι τα Ναυπηγεία, ο ΟΤΕ, η ΕΑΒ, η ΕΛΒΟ, αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις (…)

ΚΚΕ: «Υποδομές, ελεύθεροι χώροι, χρήσεις γης... Για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ή για τα συμφέροντα των λίγων; Η περίπτωση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ» / Δάφνη Φλεβάρης 2023

Το ΚΚΕ, διαχρονικά, αντιπαλεύει τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι αυτή διαθέτει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολλαπλά, όπως για παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού αλλά και παραγωγή μέσων για ειρηνικές χρήσεις, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...