Ανεβαίνει η ένταση στη Μεσόγειο! Η Ρωσία στέλνει μια ακόμη φρεγάτα

Ρωσική φρεγάτα "Αντμιραλ Μακάροβ"
Η ρωσική φρεγάτα “Admiral Makarov”, Φώτο Αρχείου

Μετά από το βαριά οπλισμένο υποβρύχιο το οποίο πέρασε προχθές τα στενά του Βοσπόρου, η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» κατευθύνεται από την Κριμαία προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους «Kalibr».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ναυτικού, η φρεγάτα έχει λάβει εντολή να αποπλεύσει από τη Σεβαστούπολη στην Κριμαία, με στόχο να ενταχθεί στον στόλο της Μεσογείου.

«Η φρεγάτα βρίσκεται καθ’ οδόν, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, προς τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, με κατεύθυνση τη Μεσόγειο… Θα ενταχθεί στην ναυτική δύναμη που έχει ήδη αναπτυχθεί (σ.σ. στη Μεσόγειο)», χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια ακριβώς περιοχή της Μεσογείου θα καταπλεύσει.

Θυμίζουμε ότι η φρεγάτα, διασχίζει την Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση τη Μεσόγειο, για δεύτερη φορά, από την αρχή του 2020.

Δείτε ακόμα...