«Ανησυχώ βαθύτατα»…

ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: EUROKINISSI

Δεν περνάει μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητωκραυγάζει υπέρ του κεφαλαίου, χέρι-χέρι με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ (ΚινΑλ) κλπ, «πρόθυμους» –κατά περίπτωση υπερατλαντικούς, ενώ γελάν κι οι κότες με τις «φιλεργατικές» του κορώνες του είδους… «ανησυχώ βαθύτατα»!, « Αυτό είναι πόλεμος… βγάλανε τα τεθωρακισμένα απέναντι στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους» (!!) δια στόματος Αλ. Τσίπρα.

Τα νομοσχέδια της ΝΔ που έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «άπειρα» (καθότι ασκεί «εποικοδομητική» αντιπολίτευση) με πιο αποκαλυπτικό –αναμφίβολα, αυτό για την επένδυση στο Ελληνικό (σσ. η σύμβαση έγινε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία –επί 297 ψηφισάντων, «υπέρ» της κύρωσης τάχθηκαν 264, ψηφίστηκε από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚινΑλ), που λύνει τα χέρια των επιχειρηματικών κολοσσών για να κερδοφορήσουν από την αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης και απ’ τη συνολικότερη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού της Αττικής.

Μάλιστα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα είπε ότι η συζήτηση ήταν παραγωγική ωστόσο ήταν «δυσάρεστη η μη αποδοχή από κυβερνητικούς βουλευτές του πολλαπλάσιου έργου που έχει γίνει επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό».
Μπορεί,λοιπόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σκυλοκαβγαδίζουν για τις …ταμπέλες στην Ακρόπολη, την ίδια ώρα όμως «ενώνουν τις δυνάμεις τους» για τους μεσοπρόθεσμους και ευρύτερους στρατηγικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης

Όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλα αστικά κόμματα, τσακώνονται για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί τους στόχους της ανάκαμψης για λογαριασμό του κεφαλαίου, πότε με επίκεντρο το γαλαντόμο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, πότε με τα διαφόρων χρωμάτων «πακέτα» και από τη δικιά του σκοπιά ο καθένας προσπαθεί να πείσει το λαό ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο που μπορεί να καλύπτει ταυτόχρονα και το «επενδυτικό κενό» και τις ανάγκες των εργαζομένων: όπως πχ. το 8ωρο, όπου ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στις αντεργατικές ανατροπές και στην «ευελιξία», διαμαρτύρονται υποκριτικά ότι η κυβέρνηση θέλει να το καταργήσει!

Πίσω από τα χαρακώματα δεν μπορεί να κρυφτεί ότι οι «πολλές επενδύσεις», για τις οποίες μιλάει η κυβέρνηση υπερθεματίζεται από τα άλλα αστικά κόμματα, όπως δείχνει και το παράδειγμα των «ανατροπών του αιώνα» που φέρνει η κυβέρνηση στα Εργασιακά, ως το «πρώτο άρθρο» του «Σχεδίου Ανάκαμψης» -συνέχεια του έργου όλων των προηγούμενων.

Όχι τυχαία ο φετινός γιορτασμός της πρωτομαγιάς (που θα γίνει Πέμπτη 6 Μάη ως μέρα απεργίας, επειδή η 1η Μάη φέτος συμπίπτει με το Μ. Σάββατο), από το περσινό σύνθημα «ο πραγματικός ιός είναι ο καπιταλισμός» περνάει στο «Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής»: Με το σύνθημα αυτό θα δοθεί η μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς, με τη σύσκεψη να προτείνει την

Ποιο είναι το τελικά περιεχόμενο της διαφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚινΑλ κ.λπ.;

Τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κρίνουν την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ ως «μη συνεπή προσαρμογή στην αντίστοιχη ευρωενωσιακή», ενώ τα ίδια παρουσιάζονται (αναλόγως) ως «πιο αυθεντικοί» εκφραστές μιας ανάλογης, κρατικής και διακρατικής πολιτικής, παρόλο που βεβαίως ευθύνονται και τα ίδια για τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων χρόνων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει ότι «ενισχύει τις υποδομές» σε τομείς όπως η Υγεία, «επένδυση που μπορεί να πολλαπλασιαστεί αν χρησιμοποιήσουμε και το εργαλείο των ΣΔΙΤ», και ο ΣΥΡΙΖΑ «επαυξάνει» λέγοντας ότι «η εγκατάλειψη των δημόσιων επενδύσεων την τελευταία δεκαετία, ιδιαίτερα στην Υγεία, στη δημόσια Εκπαίδευση και τις Μεταφορές, επιβάλλει τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωσή τους, ώστε να προσελκύσουν με τη σειρά τους περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις».

Η βρώμικη δουλειά που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της αστικής τάξης, εκτός από το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, περιλαμβάνει και τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσω του ρόλου σημαιοφόρου –από τότε που ακόμη ήταν κυβέρνηση, στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Αφού έπαιξε με τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, αναμασώντας το δίκαιο λαϊκό αίτημα για κλείσιμο των βάσεων, για καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τελικά πλασαρίστηκε ως ο ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών.

Αλλά, παρά το βαρύ κλίμα της πανδημίας ο λαός δε «μασάει»: στη χτεσινή δημοσκόπηση της Prorata καταγράφεται η αυξανόμενη δυσαρέσκεια του κόσμου προς κυβέρνηση και αντιπολίτευση με 78% δυσαρεστημένο από την «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ με μόνο 20% (κάτω και από την εκλογική του πρόθεση ψήφου) να εκφράζει ικανοποίηση.

Με την ευκαιρία: κατά τη δημοσκόπηση, «μέτρα στα τυφλά παίρνει η κυβέρνηση» …

  • 55% αποδοκιμασία του δόγματος Μητσοτάκη ΝΔ περί ατομικής ευθύνης και της πολιτικής που ακολουθεί σχετικά με το ΕΣΥ
  • Απογοήτευση και θυμός το κυρίαρχο συναίσθημα της κοινωνίας
  • Αποτυχημένο το λοκντάουν, χαλάρωση μέτρων επιθυμεί η πλειοψηφία

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαγιάννης

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...