Ανοίγουν από 1η Ιούνη τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής

σχολείο
Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, από 1η Ιούνη θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός, τα μαθήματα θα παραταθούν μέχρι και τις 26 Ιουνίου. Κάθε αίθουσα θα έχει μέχρι 15 μαθητές, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις 1,5 μέτρου, η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική. Οι αίθουσες θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα ενώ θα αερίζονται φυσικά.

Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Τα ειδικά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου, ενώ τα ειδικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και τις 26 Ιουνίου.

Σήμερα, Δευτέρα, θα συνεδριάσει η αρμόδια υπο-επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να δώσει ειδικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής.

Και εδώ,όπως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπάρχει πρόβλεψη για εξ αποστάσεως διδασκαλία, κάτι το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Προκαλεί αγάνακτηση σε γονείς, καθηγητές και μαθητές ο λόγος που έκανε η υπουργός για τη δημιουργία νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και «ταχύτατη προσαρμογή όλων» στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής.

Καθώς όλο αυτό το διάστημα πολλοί μαθητές έμειναν αποκλεισμένοι από την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων. Ενώ και για τους εκπαιδευτικούς δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη για κατάρτισή τους ή εξασφάλισης της αναγκαίας υποδομής. Αποτελεί θράσος να καυχιέται γι΄αυτό την στιγμή μάλιστα που οι ελλείψεις στα σχολεία είναι τεράστιες.

Ανακοίνωση για την επανέναρξη δημοτικών και νηπιαγωγείων εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχολείο Μαθητές

Δείτε ακόμα...