Ανοίγουν από Δευτέρα τα σχολεία

Σχολείο-Τμήμα
Πηγή: Eurokinissi

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ λόγω κορονοϊού, ανοίγουν υπό συγκεκριμένα μέτρα και κανόνες τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα και με το Υπουργείο το σχέδιο επιστροφής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παράταση σχολικού έτους, μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων, εκ περιτροπής μαθήματα και μέτρα εντός των σχολικών αιθουσών με σκοπό να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ενώ στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Α’ & Β’ Λυκείου, και του Γυμνασίου. Επίσης προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου ενώ η νέα σχολική χρονιά ενδέχεται να ξεκινήσει για όλους από τις 1η Σεπτεμβρίου.

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου οι καθηγητές σε Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να προετοιμαστεί η επανέναρξη των μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τα Δημοτικά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...