Αντ. Αντανασιώτης: Τα συμπεράσματα από τη δίκη παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά, δεν χωρά εφησυχασμός

Αντώνης Αντανασιώτη, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Αντώνης Αντανασιώτη, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

Σε δήλωσή του στο portal 902.gr για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο Αντώνης Αντανασιώτης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αναφέρει:

«Έναν χρόνο μετά, τα συμπεράσματα από τη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά. Ενώ δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και το Νέο Ηράκλειο υπενθυμίζουν με χειροπιαστό τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού, τη μόνιμη ανοχή που απολαμβάνει η δράση του από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, τη συνειδητή προσπάθεια αθώωσής της από αστούς πολιτικούς και δημοσιογράφους, με την ανιστόρητη θεωρία των “δύο άκρων”.

Επιβεβαιώνουν, όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ως Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ότι η δικαιολογημένη ικανοποίηση που ένιωσε ο λαός μας για την καταδικαστική απόφαση, δεν πρέπει να οδηγήσει σε κανέναν εφησυχασμό. Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε, αφού δεν τελειώσαμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει, επειδή τον έχει ανάγκη. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με θέσεις που υπερασπίζονται το λεγόμενο κράτος δικαίου της αστικής δημοκρατίας, με προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της. Αυτό που χρειάζεται είναι ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τη δικτατορία του κεφαλαίου σε όλες τις μορφές της. Για μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Δείτε ακόμα...