Ανταπόκριση του Ριζοσπάστη από την Αντιόχεια: Εικόνα βομβαρδισμένης πόλης – Μεγαλώνει η λαϊκή αγανάκτηση

Ο Δημήτρης Μαβίδης, δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη στην Αντιόχεια
Ο Δημήτρης Μαβίδης, δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη στην Αντιόχεια

Τις καταγγελίες των σεισμόπληκτων κατοίκων που παλεύουν να επιβιώσουν στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια (Αντάκια) στην Τουρκία χωρίς ουσιαστική στήριξη για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους από το αστικό κράτος, αλλά και την μεγάλη τους εκτίμηση για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το ΚΚ Τουρκίας για την οργάνωση και την ενίσχυση της λαϊκής αλληλεγγύης, μεταφέρει σε ανταπόκρισή του από την πόλη ο Δημήτρης Μαβίδης, ο απεσταλμένος του “902.gr” και του «Ριζοσπάστη» που βρίσκεται από χθες Σάββατο στις περιοχές του καταστροφικού σεισμού.

Η εικόνα της πόλης, τονίζει, είναι πραγματικά μια εικόνα πολέμου. Μέσα σε μια μέρα ο σεισμός επέφερε τόση καταστροφή όσο μακρόχρονες πολεμικές συγκρούσεις σε άλλες χώρες, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και του κεφαλαίου, την απουσία μέτρων προστασίας του λαού.

Χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες ανθρώπων που παρακαλούν τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης να ανασύρουν τους νεκρούς συγγενείς τους από σπίτια και νοσοκομεία, για να μπορέσουν να τους θάψουν και να φύγουν από την περιοχή στην οποία αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες…

Την ίδια ώρα, πολύ μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πληγέντων για τις οργανωμένες προσπάθειες του ΚΚ Τουρκίας για τη στήριξή τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κέντρο αλληλεγγύης που έχει στηθεί από το Κόμμα στη λαϊκή συνοικία Αρμούτλου, απευθύνονται όχι μόνο σεισμόπληκτοι, αλλά και σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στην περιοχή – ακόμα και για πρακτικά ζητήματα όπως το να προμηθευτούν μπαταρίες για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους τη νύχτα.

Παράλληλα με την πόλη, γίνεται προσπάθεια από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚ Τουρκίας να στηριχθούν και οι σεισμόπληκτοι στα χωριά, σε πολλά από τα οποία δεν έχει φτάσει καμία κρατική βοήθεια. Στέλνονται φορτηγά και άλλα οχήματα με είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δημιουργούνται επιτροπές από κατοίκους των χωριών για τη διανομή τους.

Το ΚΚ Τουρκίας προετοιμάζεται επίσης για την υποδοχή και τη στήριξη σεισμόπληκτων που κινούνται προς άλλες περιοχές.

Δείτε ακόμα...