Αντιδράσεις Μόσχας και Πεκίνου στον ισραηλινό βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Συρία

Αντιδράσεις από Μόσχα και Πεκίνο προκάλεσε ο βομβαρδισμός του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό της Συρίας από το Ισραήλ, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στη νέα αυτή επιθετική ενέργεια των Ισραηλινών.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση αυτή στην αποστολή του ιρανικού προξενείου στη Συρία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. «Αυτές οι επιθετικές ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», συμπλήρωσε.

«Καλούμε την ισραηλινή ηγεσία να εγκαταλείψει την πρακτική των προκλητικών στρατιωτικών ενεργειών στο έδαφος της Συρίας και άλλων γειτονικών χωρών», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Κίνα καταδικάζει αυτή την επίθεση», επισήμανε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η ασφάλεια των διπλωματικών θεσμών δεν μπορεί να παραβιάζεται και η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να γίνουν σεβαστές», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ουάνγκ σημείωσε ότι η Κίνα «σοκαρίστηκε» από το πλήγμα του ισραηλινού στρατού εναντίον αυτοκινητοπομπής της αμερικανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «World Central Kitchen» χθες στη Γάζα, από το οποίο σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοί της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters», AFP

Δείτε ακόμα...