Αντιφάσεις…Η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις αλλά σχεδιάζει το άνοιγμα των καταστημάτων

Πηγή: Skai.gr

Η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις αλλά σχεδιάζει το άνοιγμα των καταστημάτων, επιβεβαιώνοντας ότι ο λόγος των απαγορεύσεων δεν είναι η εξασφάλιση της υγειας του λαού, αλλά μόνο το πρόσχημα για να μην ακουστούν τα σύγχρονα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Παπαθανάσης αφού εξήγησε ότι «η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς» προανήγγειλε σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων με «αυστηρά μέτρα» από την 1η Δεκεμβρίου έχοντας λάβει υπόψιν την επιστημονική γνώση.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Δείτε ακόμα...