Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Καστελόριζο

Ντουνιαδακης ΔΑΝ Μεγίστης Καστελόριζο

Το ακριτικό Καστελόριζο επισκέφτηκε χθες, Παρασκευή 31 Ιουλίου, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Κώστα Γιαννόπουλο, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου και το Γιάννη Ντουνιαδάκη υποναύαρχο ΠΝ ε.α, μέλος της επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τη Διοίκηση της ΔΑΝ Μεγίστης καθώς και το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο του νησιού.

Κατά την επίσκεψη στη μονάδα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε από το Διοικητή, Συνταγματάρχη Φωτεινόγλου Αθανάσιο, για την κατάσταση και το έργο της ΔΑΝ. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ευχαριστώντας για την ενημέρωση, εξήγησε ότι η επίσκεψη έχει τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Αφενός συμβολίζει το πως γενικά αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τα σύνορα, ενώ ειδικά σε ένα απομακρυσμένο νησί, όπως το Καστελόριζο θέλει να δείξει την συμπαράστασή του στο στρατευμένο και το μόνιμο προσωπικό για τη δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ημερών.

Από πλευράς ουσίας δόθηκε η ευκαιρία να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που αφορούν το προσωπικό και τις οικογένειές του. Η αντιπροσωπεία μάλιστα ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ αλλά και το πλήθος των ερωτήσεων που έχει καταθέσει στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατευμένοι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ακολούθησε συζήτηση γύρω από τις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις προοπτικές που διαφαίνονται. Ιδιαίτερα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν εχει καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική, διαχρονικά των κυβερνήσεων, να παρουσιάζουν ως “φύλακες” των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της Ειρήνης στην περιοχή, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίοι από τη μία έχουν μακελέψει την περιοχή από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και από την άλλη ανέχονται και αβαντάρουν τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση του αμερικανικού State Department κατά τη διάρκεια της έντασης με την Τουρκία, που μιλούσε για έρευνες της Τουρκίας σε “διαφιλονικούμενα νερά”.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Καστελορίζου, Γιώργο Σαμψάκο και τον αντιδήμαρχο Στράτο Αμύγδαλο, όπου δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα του νησιού. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι ελλείψεις στα ζητήματα Υγείας της περιοχής οι οποίες παραμένουν σοβαρές παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας στην πρόσφατη επίσκεψή του.

Ακόμη ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί κατά τη φετινή τουριστική περίοδο λόγω της πανδημίας αλλά και της έντασης με την Τουρκία.

H αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει τα προβλήματα των κατοίκων του ακριτικού Καστελόριζου και θα διεκδικήσει λύσεις μέσα και έξω από τη Βουλή. Για την πληρέστερη ενημέρωση συμφωνήθηκε να σταλεί το αμέσως επόμενο διάστημα σχετικό υπόμνημα στο ΚΚΕ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...