«Αντισυστημικοί» μπαλαντέρ, σάρκα από τη σάρκα του συστήματος…

Κατά καιρούς τη μάσκα του δήθεν αντισυστημικού έχουν φορέσει πολλοί και διάφοροι:

Κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκυβέρνησαν με τον Καμμένο, φόρτωσαν τον λαό ένα τρίτο μνημόνιο, γέμισαν την Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Διάφορα μορφώματα και διάττοντες «αστέρες» που συμμετείχαν ή στήριξαν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αφού πρώτα έκαναν τη βρώμικη δουλειά, λειτουργώντας ως αμορτισέρ για τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εκτρέποντας τον όποιο ριζοσπαστισμό ξανά στην κοίτη του συστήματος, καλλιεργώντας ακόμα πιο βαθιά την αντίληψη ότι αυτή είναι τάχα μονόδρομος.

Ακόμη και οι χρυσαυγίτες ναζιστές δολοφόνοι, που δεν προλάβαιναν στη Βουλή να καταθέτουν προτάσεις για τους εφοπλιστές και επιβεβαιώθηκε αυτό που έχει άλλωστε διδάξει η Ιστορία, ότι είναι δηλαδή «σάρκα από τη σάρκα» του σάπιου συστήματος με διασυνδέσεις με τον κρατικό μηχανισμό, παρίσταναν τους «πολέμιους» του συστήματος.

Ολοι τους επιβεβαίωσαν ότι είναι οι καλύτεροι «συστημικοί» μπαλαντέρ του σάπιου συστήματος. Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη, γιατί κανένας τους δεν αμφισβητεί, αλλά αντίθετα υπηρετούν με μοιρασμένους ρόλους τον πυρήνα του συστήματος, το κεφάλαιο και την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό όλοι αυτοί έδειχναν και δείχνουν ως «σύστημα» ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς εκτός από τον πραγματικό ένοχο για τα δεινά των εργαζομένων, του λαού.Ετσι και τώρα:

  • Οι ΣΥΡΙΖΑίοι και το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν το …«σύστημα Μητσοτάκη», με το οποίο έχουν ψηφίσει μαζί πάνω από τα μισά νομοσχέδια στη Βουλή και πάνω από το 70% των Οδηγιών στην Ευρωβουλή (το ΠΑΣΟΚ το 90%!), με τον οποίο «χέρι χέρι» μπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο και τα σχέδια της «ιερής συμμαχίας» του ΝΑΤΟ.
  • Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει και ξαναλέει ότι «δεν τον κρατάει κανείς»: Βγάζει μόνος του οικειοθελώς και συνειδητά τις ανακοινώσεις που ζηλεύει μέχρι και η κυβέρνηση υπέρ του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ, μόνος του ξεπατικώνει και τα συνθήματα της ΝΔ για το «κεφάλαιο ως εργαλείο που μειώνει τις ανισότητες». Μόνος του χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία»! Πραγματικό «θαύμα»! Αλήθεια, τι θα έκανε αν είχε… δεσμεύσεις;
  • Οι του «ΣΥΡΙΖΑ νο 2» της Νέας Αριστεράς, αφού πρώτα δεν έμεινε θέση του συστήματος από την οποία να μην το υπηρετήσουν ως υπουργοί των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, στα διαλείμματα του «αντισυστημισμού» τους ψηφίζουν τώρα μέχρι και νόμους για το ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών… επειδή είναι ευρωπαϊκές Οδηγίες. Τόσος αντισυστημισμός…
  • Οι «αντισυστημικοί» τύπου Βελόπουλου, αφού θήτευσαν στον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. που έπαιξε σε κρίσιμες στιγμές το δεκανίκι του συστήματος (βλέπε κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ψήφος στο πρώτο μνημόνιο, μαχητικός αντικομμουνισμός την περίοδο της κρίσης κ.ά.), έκαναν ένα πέρασμα από τη ΝΔ του Σαμαρά, ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο από την ΚΑΠ μέχρι και τις Οδηγίες υπέρ των λόμπι στην ΕΕ ως «συστατικό της ευρωπαϊκής δημοκρατίας»! Ετσι όπως ψήφισε ο ίδιος το πρώτο και «καλύτερο» μνημόνιο, έτσι ψηφίζει σήμερα τις ΝΑΤΟικές δαπάνες και τις αντεργατικές οδηγίες με δυο χέρια. Ξέρει άλλωστε ως (αυτοπαρουσιαζόμενος) επιχειρηματίας…
  • Μέχρι και η Νέα Δημοκρατία παριστάνει την… αντισυστημική που την πολεμάνε τα συμφέροντα και το κατεστημένο! Γελάνε και τα τσιμέντα…

Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί ξέρουν ότι η πολιτική που στηρίζουν με μοιρασμένους ρόλους, που στην καρδιά της έχει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που παρουσιάζει ως «μονόδρομο» για τον λαό την ένταξη στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΕΕ και ΝΑΤΟ, προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια, οργή στον λαό, που βλέπει τις ανάγκες του να θυσιάζονται στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Που βλέπει όλους αυτούς να έχουν «εικόνισμα» την ΕΕ, την ένωση των καπιταλιστών που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, εισόδημα και συντάξεις, τους ξεριζώνει από τη γη τους, καταστρέφει το περιβάλλον και παίζει τη ζωή του κορόνα – γράμματα στον βωμό του «κόστους – οφέλους» για το κράτος και το κεφάλαιο, τους ετοιμάζει πολέμους και ξεριζωμούς «για τ’ αφέντη το φαΐ».Μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ η οργή αυτή μπορεί να «πιάσει τόπο» για τον λαό. Γιατί μόνο το ΚΚΕ «δεν το κρατάνε» από πουθενά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αποδεδειγμένα μάχεται εναντίον τους, μέσα και έξω από τη Βουλή και την Ευρωβουλή, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζει και ζει η νέα γενιά. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από την αρχή προειδοποίησε ότι η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου, ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, όταν όλοι οι άλλοι και οι σημερινοί όψιμοι «αντισυστημικοί» την λιβάνιζαν και την λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει ότι καπιταλιστική ανάπτυξη και λαϊκές ανάγκες είναι «νερό με φωτιά», πως η ΕΕ και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα δεν «εξανθρωπίζονται», αλλά μόνο ανατρέπονται, έχει τη μόνη πρόταση εξουσίας που συμφέρει τον λαό, τους εργαζόμενους, με τους ίδιους να έχουν στα χέρια τους την οικονομία.

Γι’ αυτό και οι ευρωβουλευτές του ήταν οι μόνοι που προειδοποίησαν για το τι έρχεται, συμβάλλοντας καθοριστικά να οργανωθεί η λαϊκή πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, ήταν οι μόνο – 2 στους 700! – που πήγαν «κόντρα στο ρεύμα», καταψηφίζοντας τις άθλιες αποφάσεις της ΕΕ, της σαπίλας και της διαφθοράς, τα πολεμικά παραληρήματα, τα «πράσινα» χαράτσια και τα μνημόνια διαρκείας, έκαναν εκατοντάδες παρεμβάσεις για τα λαϊκά συμφέροντα και γι’ αυτό προσπαθούν στην ΕΕ με τερτίπια να τους περιορίσουν το δικαίωμα λόγου. Γι’ αυτό και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έχουν στις πλάτες τους απολύσεις και μηνύσεις από τη μεγαλοεργοδοσία, τους σέρνουν στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκαν τους συναδέλφους τους, επειδή μπήκαν μπροστά για να μην ξεσπιτωθεί ο κόσμος από τα funds, επειδή μπήκαν μπροστά στις ράγες απ’ όπου πέρναγαν τα ευρωατλαντικά τρένα για τον πόλεμο.

Στις 9 Ιούνη, όσοι θέλουν να στείλουν το αντισυστημικό βόλι απευθείας στην «καρδιά», έχουν μόνο μία επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...