Απαγόρευση συγκεντρώσεων: “Ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης”

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας σε επιχείρηση ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ στο κέντρο της Αθήνας
Φώτο Αρχείου / Η ομάδα ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας σε επιχείρηση ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ στην Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

“Ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης”, σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί εντελώς αιφνιδιαστικά ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε την απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως και τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη, ως μία ακόμη πράξη αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ:

“Η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους”.

Δείτε ακόμα...