Απάντηση στην επιχείρηση της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου να «ξεπλύνουν» την επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Κούβας

Στιγμιότυπο από τις αντεπαναστατικές, συκοφαντικές διαδηλώσεις στην Κούβα
Στιγμιότυπο από τις αντεπαναστατικές, συκοφαντικές διαδηλώσεις στην Κούβα

Σε μια ακόμη προκλητική προσπάθεια «ξεπλύματος» της ωμής επέμβασης των ΗΠΑ στα εσωτερικά ζητήματα της Κούβας εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(DROI) του Ευρωκοινοβουλίου, δίνοντας βήμα σε γνωστούς μηχανισμούς που με το μανδύα του «ακτιβιστή» επιχείρησαν να χύσουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριo τους σε βάρος του λαού της Κούβας. Aπάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις έδωσε με παρέμβασή της στη συνεδρίαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην παρέμβαση του σημείωσε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο επέμβασης από τις ΗΠΑ, την αντικουβανική μαφία αλλά και λιγοστές δυνάμεις στο εσωτερικό της.

Με προβοκάτσιες, με ένα στημένο προπαγανδιστικό μηχανισμό σε ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,  ιστοσελίδες, “influencers” και ΜΚΟ που σιτίζονται πλουσιοπάροχα από τους μηχανισμούς της CIA και τα διάφορα παραμάγαζά της, στόχος είναι να δημιουργήσουν συνθήκες χάους στην Κούβα.

Στην ίδια κατεύθυνση κι οι δήθεν “ευαισθησίες” κι οι εκστρατείες σκοπιμότητας στις οποίες επιδίδεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

Στις…επιλεκτικές ευαισθησίες σας δεν χωράει βεβαίως το εγκληματικό εμπάργκο που στερεί από τον Κουβανικό λαό ζωτικές ανάγκες και δικαιώματα για δεκαετίες τώρα, την ώρα μάλιστα  που η κυβέρνηση Μπάιντεν ενισχύει τις 243 πρόσθετες κυρώσεις που είχαν επιβληθεί προηγούμενα από την κυβέρνηση Τραμπ.

Οι προβοκάτσιες κι οι μεθοδεύσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, στην πάλη του κουβανικού λαού για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της επανάστασής του.»

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...