Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

EUROKINISSI

Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, με σειρά από πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, αλλά και σε όλη τη χώρα, πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στις 21-22 Μάη, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η επιτυχία όλων των πρωτοβουλιών που θα πλαισιώσουν το διήμερο δράσης σε όλη την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει άλλο ένα μαζικό μαχητικό μήνυμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν. Να δώσει έτσι και απάντηση στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, που θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους, και τα υπόλοιπα δεινά που φορτώνονται στις πλάτες του.

Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι και οι νέες θα ενώσουν τη φωνή τους απαιτώντας να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουν στην πράξη τη μνήμη του Λαμπράκη, του Νικηφορίδη και τους χιλιάδες αγωνιστές του κινήματος που πάλεψαν ενάντια στην τότε ΕΟΚ, στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην πρόσδεση της Ελλάδας σε όλες αυτές τις δολοφονικές συμμαχίες του κεφαλαίου κατά των λαών.

Στην Αττική η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη, ενώ ήδη οργανώνεται και ανακοινώνεται σε μια σειρά από περιοχές το πρόγραμμα των δράσεων.

Στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη φορέων οργανώνει την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), με στόχο την από κοινού οργάνωση του διημέρου που θα κορυφωθεί με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στις 22 Μάη, που θα συμπέσει με την 59η επέτειο της δολοφονίας του αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη στην πόλη.

Παράλληλα, διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μάη, ενταγμένο στις συνολικές δραστηριότητες για το Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, ανακοίνωσε η Γραμματεία Αρκαδίας της ΕΕΔΥΕ, από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» – Ημιμαραθώνιος και τους Συλλόγους Ορειβατών – Οικολόγων Αρκαδίας, Βετεράνων Αθλητών Στίβου και Δρομέων Υγείας Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, με κατάθεση στεφανιών στην πλατεία Ειρήνης, που βρίσκεται και το άγαλμά του.

Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μάη, με τον 4ο Ημιμαραθώνιο (21 χλμ.) Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, με αφετηρία το μνημείο των αλύγιστων της ταξικής πάλης, εκτελεσθέντων του Μοριά του έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης 1947-1949 (γνωστού ως θανατοδικείου), πίσω από τις φυλακές της πόλης. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα κινηθούν προς την Κερασίτσα και την πλατεία Ειρήνης του χωριού και εν συνεχεία στο Στάδιο της Τεγέας και τον Αγιο Σώστη, με τον τερματισμό να γίνεται στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, όπου θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...