Απέναντι στον «στενό κορσέ» του «Συμφώνου Σταθερότητας» δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.  Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Ένα αντιλαϊκό πολυεργαλείο ενεργοποιείται σε βάρος του λαού από οποιαδήποτε κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Επαναφέρεται το “Σύμφωνο Σταθερότητας” σε συνδυασμό με το “Ταμείο Ανάκαμψης” και τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση.

Π.χ. στην Ελλάδα είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση προβλέπονται πρωτογενή πλεονάσματα με  προαπαιτούμενα αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ή μηχανισμούς. Για το παραμικρό που θα εμφανίζεται ως μόνιμη “παροχή” στον λαό, θα πρέπει να το αντισταθμίζουν με ισόποση αύξηση της φορολογίας από το  μενού των άγριων “πράσινων” φόρων του “Fit for 55” που ψήφισαν όλοι τους εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή με αυξήσεις στα καύσιμα αυτοκίνητου, στην αναβάθμιση κτιρίων, ακόμα πιο τσουχτερά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή με περικοπές κρατικών δαπανών.

Όλες οι “εξοικονομήσεις” που ο λαός θα πληρώνει από τους διαλυμένους μισθούς του θα ταΐζουν τις αποπληρωμές του “Ταμείου Ανάκαμψης”, του πακτωλού που ξεκοκαλίζουν οι μεγάλοι όμιλοι και θα πριμοδοτούν τη λεγόμενη πολεμική οικονομία του ιμπεριαλιστικού σφαγείου στην Ουκρανία.

Απέναντι στον νέο “κορσέ” που θα φορέσει στον λαό η όποια δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση ο λαός μπορεί να τους αντιμετωπίσει μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...