Απεργία 26 Νοέμβρη 2020: Συμβολική κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείων στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Απεργία 26/11/2020 Θεσσαλονίκη: Συμβολική κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείων έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Συμβολική κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείων έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας.

Με πικέτες, συνθήματα και τραγούδια οι εργαζόμενοι απεργοί απαιτούν από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγεία τους στους χώρους δουλειάς, τα Μέσα Μεταφοράς καθώς και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν κυβέρνηση και κεφάλαιο να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση και τον συλλογικό αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να περάσουν στους χώρους δουλειάς. 

Τα συνθήματα της κινητοποίησης σε πικέτες και πανό αναγράφουν: «Τώρα, επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας», «Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας», «Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει».

Χαιρετισμούς στη κινητοποίηση απηύθυναν η Ελένη Μπακιρλή μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ και ο Νίκος Νατζμέ πρόεδρος το Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 

Από το πρωί συνδικάτα και σωματεία έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης σε χώρους δουλειάς κι εργοστάσια, στα νοσοκομεία και στα έργα επέκτασης του αεροδρομίου

Δείτε ακόμα...