Απεργία: Ηχηρό μήνυμα των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στα Προπύλαια, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στα Προπύλαια, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση που κάλυψε όλη την Πανεπιστημίου, από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Συντάγματος. 

Μόλις απλώθηκε στο δρόμο, αποκαλύφθηκε σε όλο το μήκος της, επιβεβαιώνοντας ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης. 

Νωρίτερα απ’ το βήμα της συγκέντρωσης στα Προπύλαια ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, και της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σημείωσε ότι η σημερινή απεργία είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, ενώ προανήγγειλε νέα απεργία από τα συνδικάτα για τις 16 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

“Η σημερινή μας απεργία καταγράφει μια πολύ μεγάλη συμμετοχή. Είναι η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων.

Εκφράστηκε παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νομοσχέδιό σας είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετέ το τώρα!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγώνες των ναυτεργατών. Η προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής της απεργίας τους έπεσε στο κενό. Έσπασαν τα μούτρα τους κυβέρνηση και εφοπλιστές απέναντι στην ενότητα και στην αποφασιστικότητα των ίδιων των ναυτεργατών και στην πλατιά αλληλεγγύη που αγκάλιασε την απεργία τους.

Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση των Συνδικάτων στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, σε δεκάδες άλλες πόλεις δείχνει την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης της χώρας μας να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Η επιτυχία της σημερινής απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, οι οποίοι εδώ και μήνες ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο εκφράζει “την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό”, ότι έχει δήθεν τη λαϊκή αποδοχή”.


«Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!», ακούστηκε, μεταξύ άλλων από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Με συνθήματα, όπως, «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «10ωρη δουλειά – 200 ευρώ μισθός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία – δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», οι εργαζόμενοι μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι.Συνεχής ενημέρωση…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...