Απεργία και συγκέντρωση σήμερα ενάντια στα σχέδια που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ 17/10/2020

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. έξω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας απαντούν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή.

Με τον αγώνα αυτό, δίνουν μία ακόμα απάντηση στο διαλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης, που τεμαχίζει τη ΛΑΡΚΟ και ξεπουλά τα φιλέτα της σε μονοπωλιακούς ομίλους, πετώντας στο δρόμο 1.200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, διαλύοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται εργαζόμενοι από ολόκληρη τη χώρα. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Όπως έχουν επανειλημμένως κάνει και το προηγούμενο διάστημα, πχ. με το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα βρίσκονται για άλλη μια φορά στο πλευρό τους. Πλήθος εργαζόμενων, λαού και νεολαίας μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και αυτοκίνητα από την Αθήνα και πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και βρίσκονται εκεί για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να στηρίξουν τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για τη ζωή τους.


Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ των Σωματείου Εργαζομένων και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ν. Φθιώτιδας. 

“Σας χαιρετίζουμε από καρδιάς. Σας ευχαριστούμε. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε εδώ, όρθιοι και αυτό το οφείλουμε στη μεγάλη αλληλεγγύη που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα”, σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Απόσπασμα από την ομιλία του Π. Πολίτη παρακάτω:

Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, παρευρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...