Απεργία: Σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΕΡΤ – δημοτικά ραδιόφωνα – ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ
ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα 18 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, δημοτικά ραδιόφωνα, ΑΠΕ – ΜΠΕ) με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να αντιστοιχεί στις ανάγκες των εργαζομένων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία  απευθύνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία, στα χνάρια των προκατόχων της, «αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ για τους δημοσιογράφους στα κρατικά ΜΜΕ και επιμένει σε μια νέα ΚΥΑ, με μηδενικές ουσιαστικά αυξήσεις». Επισημαίνει μάλιστα ότι «τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι στα κρατικά ΜΜΕ έχουν απώλειες που ξεπερνούν το 40% και επιβαρύνονται από τον πληθωρισμό που καλπάζει, η κυβέρνηση με βαθύ θράσος προτείνει αντί για μισθολογικές αυξήσεις στον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων να δώσει …κουπόνια για σούπερ μάρκετ και για λάπτοπ…», χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή επικίνδυνη συνολικά για τους εργαζόμενους.

Κόντρα στις αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης αλλά και στη στάση των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στον χώρο, το ΠΑΜΕ Τύπου καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπογραφή ΣΣΕ και «να αγωνιστούμε για να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διεκδικώντας αυτά που μας αφαιρέθηκαν και μισθούς ικανοποιητικούς, με γνώμονα τις ανάγκες μας, κόντρα στα συμφέροντα του κράτους και στην αντεργατική δημοσιονομική πολιτική».

Ειδικότερα, να διεκδικήσουν: Βάση εκκίνησης στους μισθούς να είναι 1.137 ευρώ τον πρώτο χρόνο, 1.220 ευρώ τον δεύτερο, ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα κλιμάκια και καθολική ισχύ για όλους τους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι που δουλεύουν δοκιμαστικά ή σε πρακτική εξάσκηση να πληρώνονται με τον βασικό μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Η Σύμβαση να είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους στα κρατικά ΜΜΕ. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους εργαζόμενους στα κρατικά ΜΜΕ. Καμία αύξηση στον ημερήσιο χρόνο εργασίας. Πρόσθετη αμοιβή για νυχτερινή εργασία. Επιπλέον αμοιβή όταν ο εργαζόμενος απασχολείται εκτός ωραρίου. Κατάργηση κάθε μορφής «ευέλικτης» απασχόλησης, «δανεισμού» ή «μεταφοράς» εργαζομένων. Πλήρη κάλυψη και επιδότηση των ανέργων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά των ανέργων στα χέρια της εργοδοσίας. Οι άνεργοι που εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας να μη χάνουν την ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ Τύπου καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν προβολή και ενημέρωση για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, της δράσης του συνδικαλιστικού, γενικότερα του μαζικού κινήματος και ισότιμη προβολή όλων των πολιτικών κομμάτων, εκτός από τα φασιστικά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...