Απεργία στη Γαλλία: Μπλόκα, κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα – Μαθητές και φοιτητές στο πλευρό των εργαζομένων σε όλη την χώρα

Απεργία στη Γαλλία

Με μπλόκα στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, καταλήψεις εργοστασίων και μεγάλων καταστημάτων και διαδηλώσεις, οι εργαζόμενοι της Γαλλίας περιφρουρούν τη μεγάλη απεργία τους ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που κλιμακώνει η κυβέρνηση Μακρόν.

Η Τουλούζη, στο νότο της Γαλλίας, είναι αποκλεισμένη από τα μπλόκα που έχουν στήσει οι εργαζόμενοι στη βιομηχανική περιοχή.

Το αεροδρόμιοo Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού έχει κλείσει, με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις μέσα σε αυτό.

Η κυβέρνηση του Εμ. Μακρόν δεν διστάζει να κατεβάσει και έφιππους στρατοχωροφύλακες, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Πάντως, οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. 

Στο πλευρό των γονιών τους, βρίσκονται οι μαθητές και οι φοιτητές της Γαλλίας, συμμετέχοντας πολύμορφα στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Την σύνταξη στα 60 παλέψατε για να την κερδίσουμε, θα παλέψουμε για να την κρατήσουμε», είναι ένα σύνθημα που ακούγεται στα σχολεία της χώρας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ου οι μαθητές φτιάχνουν και αυτοί μπλόκα έξω από τα σχολεία τους, όπως στο Λύκειο «Thiers» στην Μασσαλία.

Την ίδια στιγμή, αποφάσεις στήριξης και συμπαράταξης με τους απεργούς εργάτες παίρνουν και φοιτητές, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται σε μια σειρά Πανεπιστημιακά Τμήματα (π.χ. στη Φιλοσοφική Σχολή της πόλης Εξ-Αν-Προβάνς), όπου υπερψηφίζεται η συμμετοχή στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και η παρουσία έξω από μεγάλες μονάδες παραγωγής όπου συνεχίζεται η απεργία.

Δείτε ακόμα...