Απεργιακή συγκέντρωση Αθήνας: Ψήφισμα αλληλεγγύης στον στρατευμένο φοιτητή που τιμωρήθηκε γιατί κατήγγειλε τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας

Στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα διαβάστηκε από τον Άγγελο Θωμόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Τοπογράφων ΕΜΠ, ψήφισμα αλληλεγγύης στον στρατευμένο νέο – φοιτητή που τιμωρήθηκε γιατί  κατήγγειλε τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας  

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα αναφέρει:

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Νέας Φοιτητικής Εστίας του ΕΜΠ, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Νομικής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επίθεση των κυβερνητικών επιτελείων και της διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε βάρος στρατευμένου συμφοιτητή μας, που εξέφρασε την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν.

Η περήφανη στάση του μας γεμίζει όλους με περηφάνια και αισιοδοξία. Ο συνάδελφός μας δεν είναι μόνος! Καθημερινά η πλειοψηφία του λαού με κάθε τρόπο εκφράζει την αντίθεσή της στον πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και απαιτεί να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η στάση αυτή του στρατευμένου, όπως και πολλές άλλες όμοιες, ενόχλησαν και αναστάτωσαν τα κυβερνητικά επιτελεία και τις διοικήσεις στρατιωτικών μονάδων που για μια ακόμη φορά κατέφυγαν σε μια απαράδεκτη τιμωρία, με σκοπό τον εκφοβισμό των στρατευμένων και την αποτροπή τέτοιων ελεύθερων εκφράσεων.

Σαν να μην έφτανε αυτό κλιμακώνουν την αυταρχική, εκδικητική και κατασταλτική στάση τους καλώντας τον στρατευμένο συμφοιτητή μας, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα νόμιμα εξέφρασε για τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Ιούλη 2022!!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον στρατευμένο και σ’ όλους τους στρατευμένους νέους της χώρας μας! Απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως η ανυπόστατη και σκόπιμη προσπάθειά για ποινικοποίηση της κατοχυρωμένης ελεύθερης έκφρασης και άποψης των στρατευμένων.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

Δείτε ακόμα...