Απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία στη Λάρυμνα: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές έζησε η παραλία της Λάρυμνας, με πλήθος κόσμου να ενώνει τη φωνή με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Η απεργιακή συγκέντρωση και η συγκλονιστική συναυλία που ακολούθησε με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Φωτεινή Βελεσιώτου, έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι «Το έγκλημα δεν θα περάσει», ότι «oι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι», έχουν δίπλα την εργατική τάξη και τον λαό ολόκληρης της χώρας.

Ο Γ. Νταλάρας τραγούδησε το «Πάγωσε η τσιμινιέρα» και  προκάλεσε ανατριχίλα στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι στιγμές συγκίνησης που προκάλεσε στους συγκεντρωμένους η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ που κάπνισε ξανά, εξελίχθηκαν σε δάκρυα στην ομιλία του Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρου του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Σε μια συμβολική κίνηση, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ άναψαν τα καμίνια και η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ κάπνισε ξανά για να υποδεχθεί τους χιλιάδες εργαζόμενους που έφθασαν στη Λάρυμνα από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής.

Στην παραλία της Λάρυμνας εκτυλίχθηκαν στιγμές συγκίνησης, αλλά και μεγάλης αγωνιστικής ανάτασης για τη συνέχιση του αγώνα, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή, με μεγαλύτερη ενότητα, με ακόμη πιο πλατιά έκφραση αλληλεγγύης.

Ενός αγώνα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι ήδη νικητές και αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να ανοίξει ξανά η εταιρεία, να γίνει πράξη το σύνθημα «θέλουμε δουλειά καμίνια μηχανές να ανάψουν ξανά».

Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ,  βρέθηκαν εργαζόμενοι από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής, αγρότες, μαθητές και αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμη ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, η μαθήτρια Αναστασία Καραμέρη, καθώς και οι Χρήστος Λυγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Φθιώτιδας και μέλος της Διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης και Μάριος Παπανικολάου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στη ΛΑΡΚΟ.

Δείτε ακόμα...