Απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ: Η Πολωνία και η Ουκρανία προσπάθησαν να πυροδοτήσουν σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Vasily Nebenzya
Vasily Nebenzya

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya είπε την Τετάρτη ότι οι δηλώσεις της Βαρσοβίας και του Κιέβου επιδιώκουν να πυροδοτήσουν μια άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στο περιστατικό με πυραύλους στην Πολωνία.

«Αν δεν είχε προγραμματιστεί αυτή η συνάντηση, θα έπρεπε να συγκληθεί για να συζητηθούν οι προσπάθειες της Ουκρανίας και της Πολωνίας να προκαλέσουν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Οι απολύτως ανεύθυνες δηλώσεις της ηγεσίας αυτών των δύο χωρών δεν γίνονται αντιληπτές με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Nebenzya είπε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι αμέσως μετά την πτώση των δυο πυραύλων στην Πολωνία κατηγόρησε τη Ρωσία για τον βομβαρδισμό.

«Το τονίζω αυτό για τους συναδέλφους: Αυτές οι δηλώσεις προήλθαν από ένα άτομο που δεν μπορούσε να μην έχει την πληροφορία ότι ήταν ουκρανικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από ένα σύστημα αεράμυνας που πέταξαν στην Πολωνία. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν απλώς σκόπιμη παραπληροφόρηση, αλλά μια συνειδητή προσπάθεια να παρακινηθεί το ΝΑΤΟ, το οποίο διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία, να εμπλακεί σε μια άμεση σύγκρουση με τη χώρα μας. Η ρωσοφοβική κυβέρνηση της Πολωνίας από την αρχή με πλήρη σιγουριά είπε ότι η χώρα τους δέχτηκε ρωσική επίθεση. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή μέσα στη νύχτα και του επέδωσε διαμαρτυρία”, είπε ο Nebenzya.

Συμπλήρωσε ότι οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης, που εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, κατέστησαν σαφές ότι επρόκειτο για ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας που έπεσε στην Πολωνία.

«Αυτό έχει ήδη επιβεβαιωθεί ρητά από το ΝΑΤΟ και τη Δύση γενικότερα», είπε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...