Από Απρίλη καλοκαίρι: Συνεχόμενες πυρκαγιές χτυπούν το καμπανάκι – Ακούει κανείς;

(Φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Τις τελευταίες μέρες ξεσπά η μία πυρκαγιά μετά την άλλη, σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στην τελευταία από αυτές, στο χωριό Σορωνή στη Ρόδο, έγιναν εκκενώσεις οικισμών και σχολείου, αφού έκαιγε ανεξέλεγκτα!

Μεγάλες φωτιές έχουμε τις τελευταίες μέρες και στο Λιβαδάκι στην Ηλεία, αλλά και στην Κορινθία, στη Μεσσηνία και τη Ζάκυνθο. Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μήνα Απρίλη, πριν καν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος που «ανοίγει» την 1η Μάη.

Παρ’ όλα αυτά, ζούμε ήδη το «φύγετε για να μην καείτε»… και μάλιστα με καιρικές συνθήκες που ούτε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» ούτε η «κλιματική αλλαγή» μπορούν να αξιοποιηθούν ως άλλοθι για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση μόλις την περασμένη βδομάδα «πέρασε» τροπολογία στη Βουλή με την οποία περηφανευόταν ότι «τακτοποίησε» κάποια σημαντικά ζητήματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών!

Και κόμπαζαν ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές με δασοκομάντος και άλλα τέτοια.

Οσα δηλαδή έλεγαν και πέρυσι λίγο πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος και στη συνέχεια κάηκε η μισή Ελλάδα και καταστράφηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά στην Εύβοια και αλλού…

Δείτε ακόμα...