Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία

Μαθητές κι εκπαιδευτικός στην είσοδο του σχολείου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Μαθητές κι εκπαιδευτικός στην είσοδο του σχολείου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς / Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που εξεδόθη σήμερα, εξακριβώνεται πως τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Επίσης αύριο, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει τα rapid tests στο Δήμο Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, που διενεργήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε δύο σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 258 ελέγχους για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκαν στο 2ο και στο 11ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ένα δείγμα θετικό. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και αύριο στα ίδια σημεία, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Τεστ ελέγχου για covid-19 σε 380 εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και σε μη εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων θα διενεργήσει αύριο, Παρασκευή, και ο δήμος Θέρμης. Παράλληλα, θα γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους, ενώ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα μοιραστούν μάσκες.

Παρ’όλ’αυτά βλέπουμε πως η απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία με δόσεις, καθώς Γυμνάσια και Λύκεια δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό, δείχνει ότι δεν έχουν ληφθεί τα επαρκή μέτρα για την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Να υλοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που τόσο καιρό διεκδικούν, δηλαδή άμεσες και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τάξη, δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...