Από σήμερα ανοίγουν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας

Οικονομικό Πανεπιστήμιο / Πηγή: Eurokinissi

Από σήμερα και σταδιακά ανοίγουν τα Πανεπιστήμια της χώρας με απόφαση της Κυβέρνησης μετά από πίεση που δέχθηκε ΄όλο το προηγούμενο διάστημα από τους φοιτητικούς συλλόγους σε ΄όλη την Ελλάδα.

Το άνοιγμα όλων των Πανεπιστημίων δρομολογούνταν για σήμερα, αλλά η ελλιπής χρηματοδότηση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια προς τα ιδρύματα και ιδιαιτέρως σε περίοδο πανδημίας ανάγκασε πολλές σχολές να αναβάλλουν το άνοιγμα τους έως και τις 18 Οκτωβρίου.

Και η δικαιολογία για όλα αυτά είναι ότι τα ιδρύματα χρειάζονται “περισσότερο χρόνο για καλύτερη προετοιμασία”.

Σαν κάτι να μας θυμίζει αυτό το παραμύθι. Ίδια ακριβώς τακτική ακολουθήθηκε και με το άνοιγμα των σχολείων, που χρειάστηκαν περίπου 7 μήνες “προετοιμασίας” για να καταλήξουν να ανοίγουν για μία εβδομάδα προτού βρεθούν τα κρούσματα και αναγκαστούν να κλείσουν καθώς δεν υπήρχαν τα στοιχειώδη μέτρα πέρα από τη χρήση μάσκας.

Κάπως έτσι φαντάζονται και οι φοιτητές το άνοιγμα των σχολών τους αφού είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για τα ανεπαρκή μέτρα που θα εφαρμόζονται.

Τα μεγάλα λόγια περί αυξημένων μέτρων ασφαλείας που διαρρέουν σε διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δεν είναι παρά μόνο η χ΄ρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test για την είσοδο στο χώρο του πανεπιστημίου.

Η στάση αυτή, τόσο των ιδρυμάτων όσο και της Κυβέρνησης, αποδεικνύει περίτρανα όλα αυτά που κατήγγειλαν οι φοιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που ήταν κλειστές οι σχολές κι ενώ υπήρχε δυνατότητα για δια ζώσης εκπαίδευση, η Κυβέρνηση χάριζε δωράκια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους.

Δείτε ακόμα...