Από τις 19 Απριλίου σε ισχύ η απαγόρευση εισαγωγών ξυλείας και μηχανημάτων από τη Ρωσία στην Ιαπωνία

Κυβερνητικό κτίριο στην Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, στο Τόκιο
Φώτο αρχείου / Κυβερνητικό κτίριο στην Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, στο Τόκιο

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε την Τρίτη απαγόρευση εισαγωγών ορισμένων τύπων ξυλείας και μηχανημάτων από τη Ρωσία από τις 19 Απριλίου ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Koichi Hagiuda σε συνέντευξη Τύπου.

«Η απαγόρευση των εισαγωγών θα τεθεί σε ισχύ στις 19 Απριλίου. Καλύπτει ορισμένα είδη ξύλου, καθώς και μηχανήματα και αλκοόλ», είπε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, η απαγόρευση για τρεις μήνες από τις 19 Απριλίου δεν θα ισχύει για τις εισαγωγικές συμβάσεις που είχαν συναφθεί πριν από την έναρξη ισχύος του σχετικού διατάγματος.

Νωρίτερα την Τρίτη, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος 398 ατόμων και 28 οργανώσεων από τη Ρωσία σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία. Στις κυρώσεις περιελήφθησαν οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε επίσης την απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία και θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Sberbank και της Alfa-Bank από τις 12 Μαΐου. Έτσι, νέες επενδύσεις από την Ιαπωνία στη Ρωσία από τις 12 Μαΐου μπορούν να γίνουν μόνο με ειδικές άδειες.

Στις 8 Απριλίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida ανακοίνωσε την απόφαση του Τόκιο να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...