Αποφυλακίστηκαν 20 Κροάτες φασίστες οπαδοί

Αποφυλακίζονται 20 Κροάτες φασίστες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που εμπλέκονται στην επίθεση που έγινε τον Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια και δολοφονήθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης.

Όπως έγινε γνωστό, με διατάξεις των αρμόδιων ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονικής επιδρομής γίνονται δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισης 20 εκ των 105 κατηγορουμένων.

Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των αλλοδαπών κατηγορουμένων, οι ανακριτικές αρχές ορίζουν την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων. Παράλληλα, ορίζεται και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ για κάθε κατηγορούμενο.

Συνολικά, αιτήσεις για την άρση της προσωρινής κράτησης έχουν υποβάλλει 95 Κροάτες κατηγορούμενοι. Έτσι, εντός της ημέρας αναμένεται να κριθούν και άλλες αιτήσεις.

Πριν από λίγες ημέρες όλοι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν συμπληρωματικά στους ανακριτές, καθώς τους αποδόθηκε η επιπλέον κατηγορία της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα, αρνούμενοι όσα τους αποδίδονται.

Δείτε ακόμα...