Αποκαλυπτήρια της πλακέτας για τον Σπύρο Κοντούλη στο γήπεδο της ΑΕΚ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του Σπύρου Κοντούλη, αγωνιστή της ΕΑΜικής αντίστασης και θρυλικού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Η αποκάληψη της πλακέτας έγινε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά την αποκάλυψη της πλακέτας ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έξω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για να τιμήσουμε τον Σπύρο Κοντούλη, έναν πραγματικό θρύλο της ΑΕΚ, ένας μέλος του ΕΑΜ, αγωνιστή της εαμικής εθνικής αντίστασης, που βασανίστηκε, διώχθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Θέλουμε οι νέες γενιές να θυμούνται τον Κοντούλη της ΑΕΚ, τον Γόδα του Ολυμπιακού, τον Μεσσάρη του Παναθηναϊκού και τόσους άλλους ποδοσφαιριστές, αθλητές, αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για μεγάλα, για υψηλά ιδανικά.

Αποτελούν πρότυπα, σύμβολα, και για τις ομάδες τους αλλά και για τους φιλάθλους, παλαιότερους, νεότερους, τους σημερινούς φιλάθλους, για τον αγώνα τους και μέσα στα γήπεδα με τη μπάλα, αλλά και μέσα στο μεγάλο γήπεδο της ζωής, παλεύοντας για το δίκιο του λαού και την προκοπή αυτού του τόπου.

Να έχετε καλή δύναμη και υγεία, όλοι και όλες, με νέους νικηφόρους αγώνες.»

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας (Τρυπιά 47) η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με τίτλο «ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά».

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους:

Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ και η επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο», Σπύρο Τζόκα, πανεπιστημιακό – συγγραφέα, με θέμα «Η σύντομη διαδρομή του θρύλου της ΑΕΚ, Σπύρο Κοντούλη», Νάσο Μπράτσο, δημοσιογράφο – συγγραφέα, με θέμα «Η ίδρυση των πρώτων σωματείων από πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» και Νίκο Αγγελίδη, δημοσιογράφο, με θέμα «Η ίδρυση της ΑΕΚ, τα πρώτα δύσκολα χρόνια».

Δείτε ακόμα...