Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας από τους κυβερνητικούς βουλευτές

EUROKINISSI

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του φασίστα, πρώην «Σπαρτιάτη» Κατσιβαρδά, απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 159 βουλευτές και υπέρ 141.

Το ΚΚΕ υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας καταθέτοντας στην τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε στην Βουλή το δικό του σκεπτικό. Δηλαδή την καθημερινή μομφή απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που εκφράζεται μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, των αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων. Το ΚΚΕ κατέθεσε την διαρκή μομφή του απέναντι στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου που υπηρετούν και υπερασπίζονται την πολιτική της ΕΕ, που υλοποιούν την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, όπως η Υγεία και η Παιδεία. Παράλληλα, αποκάλυψε για ακόμα μια φορά την εγκληματική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, δηλαδή την απελευθέρωση, κατάτμηση, αποψίλωση του σιδηροδρόμου, αλλά και τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών που εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της ΝΔ και οι βουλευτές της, προέβησαν σε μια χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για τα μετέπειτα, όπως το μπάζωμα του χώρου και η παραποίηση των συνομιλιών του σταθμάρχη. Με προκλητικότατο ύφος, υπουργοί και βουλευτές, αλλά και ο ίδιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, ουσιαστικά κάλεσαν από τον λαό, αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων, να τους ζητήσουν συγγνώμη, αυτοπαρουσιαζόμενοι ως θύματα!

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, παρά τους υψηλούς τόνους, έψεξαν την κυβέρνηση ότι τάχα απομακρύνει την χώρα από το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», δηλαδή από την πολιτική της ΕΕ που είναι η αιτία και η αφορμή, τόσο για το έγκλημα των Τεμπών, όσο και για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Κι αυτό την ώρα που η κυβέρνηση είναι «ο καλύτερος μαθητής» των αντιλαϊκών αυτών κατευθύνσεων. Με αυτό τον τρόπο «έβγαλαν λάδι» την πολιτική του κέρδους, την πολιτική κόστους – οφέλους, που είναι η αιτία για τα δεινά του λαού. Έτσι για το έγκλημα στα Τέμπη εστίασαν μόνο στις ευθύνες του πρώην υπουργού Κ. Καραμανλή και στην καταγγελία της Ευρωπαίας εισαγγελέως για την μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, που αφορά όμως στην οικονομική ζημιά που υπέστη η ΕΕ.

Δείτε ακόμα...