Απορρίφθηκε στον ΟΗΕ το αίτημα των ΗΠΑ να επανέλθουν σε ισχύ οι διεθνείς κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Συμβούλιο Ασφαλείας Μονάχου
Φωτό Αρχείου / Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ Πηγή: Eurokinissi

Την Τρίτη ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «δεν είναι σε θέση να αναλάβει περαιτέρω δράση» σχετικά με το αίτημα των ΗΠΑ να επανέλθουν οι κυρώσεις του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν.

«Δεν υπάρχει ομοφωνία στο Συμβούλιο και κατά συνέπεια ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να αναλάβει περαιτέρω δράση» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ινδονησίας στον ΟΗΕ Ντίαν Τριανσιάχ Ντζάνι, η χώρα του οποίου προεδρεύει του Συμβουλίου για τον Αύγουστο.

Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ αντιδρώντας απάντησε: «Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές: η κυβέρνηση Τραμπ δεν φοβάται να έχει λίγους συμμάχους στο θέμα» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι απλώς που άλλα μέλη του Συμβουλίου αυτού έχουν χάσει τον δρόμο τους και τώρα βρίσκονται στο πλευρό τρομοκρατών».

Από την πλευρά του Ιράν, ο Ιρανός ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, χαιρετίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να μην υποκύψει στο αίτημα των ΗΠΑ, έγραψε στο Twitter «Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να σταματήσει να ακούει πρωτάρηδες νταήδες… Το παράνομο μπούλινγκ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αφήνει ξανά τις ΗΠΑ απομονωμένες».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...