Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης του Νίκου Μιχαλολιάκου

EUROKINISSI

Συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση, η έδρα του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών απέρριψε το αίτημα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκου Μιχαλολιάκου, για αναβολή της δίκης λόγω προβλημάτων που του άφησε ο κορωνοϊός και η δίμηνη νοσηλεία του στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Κατά την τρίτη συνεδρίαση, παρόντες στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν μόλις τέσσερα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και Γιάννης Λαγός, ο οποίος και πάλι δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.

Για ακόμη μια φορά υπήρξε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα, όταν οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «δικονομική αταξία». Οι υψηλοί τόνοι οδήγησαν την πρόεδρο να καλέσει τους αστυνομικούς και να ζητήσει να επιβληθεί η τάξη, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση. Οι δικηγόροι υπεράσπισης της εγκληματικής οργάνωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» και «να φέρετε τα ΜΑΤ», ενώ από πλευράς Πολιτικής Αγωγής ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σχολίασε, πως «η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους».

Το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δ. Παπαδέλη, δικηγόρου του Νικ. Μιχαλολιάκου, και της Μάγδας Φύσσα.

Το δικαστήριο εξέτασε κατά κύριο λόγο το ζήτημα της αναβολής της δίκης, που έχει υποβάλει η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο δικηγορος Δημ. Παπαδέλης προσκόμισε ιατρική βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής από τις 6 Ιουνίου νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης. Επίσης, γίνεται αναφορά σε έκπτωση αντανακλαστικών, για ικανοποιητική επικοινωνία, αν και ελλειματική, καθώς και ότι ο ασθενής χρήζει 3-4 μήνες νοσηλείας για την αποκατάσταση του.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...