«Αποστολή» για τους αστυνομικούς συνδικαλιστές η καταστολή στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Φώτο Αρχείου / Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Ο συγχρωτισμός χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας για να εφαρμόσουν τη βάρβαρη κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί πασίδηλο γεγονός. Τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτό για τους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά και για τις οικογένειές τους και όλη την κοινωνία τους αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμη και οι μόνιμα ταγμένοι στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας συνδικαλιστές της αστυνομίας.

Αναγκάστηκε λοιπόν, η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας να εκδώσει ανακοίνωση και να ζητήσει από την ηγεσία τους την άμεση διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό για όλους τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί σε μέτρα καταστολής την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου αποδέχεται ότι υπήρξαν καταστάσεις συνωστισμού των αστυνομικών, ως απόρροια της αποστολής τους.

Βέβαια, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί παραλείπουν να αναφέρουν ποια ήταν η αποστολή τους στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Καμιά κουβέντα για το κρεσέντο της αστυνομικής βίας και της πρωτοφανούς καταστολής που εξελίχθηκε με εντολή της κυβέρνησης σε βάρος των διαδηλωτών. Οι τραυματισμοί, το ξυλοκόπημα, οι προπηλακισμοί, οι ύβρεις, οι απειλές, η εκτόξευση νερού από τις αύρες, τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα, οι συλλήψεις, οι προσαγωγές, το στοίβαγμα των προσαχθέντων χωρίς τήρηση κανενός μέτρου προστασίας της υγείας στα άθλια αστυνομικά κρατητήρια, ήταν για τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, η αποστολή.

Επίσης, παραλείπουν να αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί έδρασαν χωρίς να έχουν λάβει κανένα μέτρο προστασίας για τη μετάδοση του κορονοϊού και χωρίς να προκληθούν, ενάντια σε διαδηλωτές που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας για την μετάδοση του κορονοϊού με υποδειγματική αυτοπειθαρχία και συνείδηση ευθύνης και αλληλεγγύης. Αυτές που δεν σεβάστηκαν και καταστρατήγησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν οι δυνάμεις καταστολής.

Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Δεν μας προκαλεί έκπληξη που οι συνδικαλιστές …των ΜΑΤ λειτουργούν για μια ακόμη φορά ως κυβερνητικά φερέφωνα και δεν βρίσκουν το θάρρος να απολογηθούν έναντι στο λαό για το αίσχος της πρωτοφανούς καταστολής που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σ’ όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. «Τυφλοί τα ώτα τον τε νουν» αναμασούν τις κατάπτυστες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για «κατεστημένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες» και για «κάποιους πουν θεωρούν εαυτούς υπεράνω των νόμων». Τα μαθήματα «συνταγματικού δικαίου, όπως και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» να ζητήσουν οι συνδικαλιστές να διδάσκονται στους αστυνομικούς και να μην τα απευθύνουν στην κοινωνία. Μπορεί οι ανακοινώσεις τους να «χαϊδεύουν τα αυτιά» των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων, των ΜΑΤ, της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και της ακροδεξιάς, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν τις ασπάζονται όλοι οι αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν και διατέθηκαν στα μέτρα καταστολής του Πολυτεχνείου.

Το ότι στο χώρο της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια υγειονομική βόμβα, το λαϊκό κίνημα και το γνωρίζει και το έχει αναδείξει από την έναρξη της πανδημίας. Οι αστυνομικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές έσπευσαν να δικαιολογήσουν τις παραλείψεις της κυβέρνησης και να διαβεβαιώνουν τους συναδέλφους τους ότι θα αναγνωριστεί και υλικά η προσφορά τους στα μέτρα για τον κορονοϊό. Αντίθετα, το ΚΚΕ δεν αδιαφόρησε για τους κινδύνους υγείας των αστυνομικών από τον κορονοϊό. Με ανακοινώσεις του απαίτησε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τους ίδιους τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Επίσης, με ερωτήσεις στη Βουλή διεκδίκησε την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον κορονοϊό. Για όλα αυτά πραγματοποίησε επισκέψεις και ενημερώσεις σε αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Βέβαια, όλα αυτά φροντίζουν να τα αποσιωπούν το μιντιακό κατεστημένο και τα φερέφωνά τους στην αστυνομία, ώστε να διαχέουν τη φιλοκυβερνητική τους προπαγάνδα στον «προνομιακό τους χώρο».

Αν πρέπει κάποιοι να στραφούν στην πραγματικότητα των προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού, είναι οι συνδικαλιστές που πρέπει να πάψουν να δίνουν εξετάσεις στις κυβερνήσεις και να βάλουν πάνω απ’ όλα τα προβλήματα των ίδιων των αστυνομικών. Τότε θα αντιληφθούν ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αστυνομικοί, στην υγεία, την υπερεργασία, στο κόψιμο των δικαιωμάτων τους, είναι κοινά προβλήματα με αυτά που αντιμετωπίζει όλος ο λαός. Τότε ίσως καταλάβουν πως η τυφλή υποταγή στις κατασταλτικές πολιτικές της κυβέρνησης, βλάπτει και τους ίδιους. Ας πάψουν λοιπόν, να στρέφονται κατά του λαού που σήμερα διεκδικεί μέτρα για την υγεία και τη ζωή του. Μόνο έτσι μπορούν να εξασφαλιστούν και τα δικαιώματα των απλών αστυνομικών.

Γιώργος Παλιούρας
Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.

Δείτε ακόμα...