Αποζημίωση στο στρατιωτικό προσωπικό της ΕΜΥ: Αρμόδιες οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας

EUROKINISSI

Την καταβολή ειδικής αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είχε ζητήσει με ερώτησή του το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών στις αρχές του μήνα, έπειτα από σχετικό έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) που είχε αναδείξει το θέμα.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε πως:

Το καθεστώς χορήγησης της προβλεπόμενης στο άρθρο 42 του ν.4609/2019 (Α΄ 67) αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.), καθώς και στο στρατιωτικό προσωπικό ειδικότητας μετεωρολόγου που υπηρετεί σε μετεωρολογικά κλιμάκια της Ε.Μ.Υ. ή σε μετεωρολογικά κλιμάκια, που εδρεύουν σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας διέπεται από την προβλεπόμενη κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 65 του ν.4427/2016 (Α΄ 188), όπως το εν λόγω άρθρο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 42, παρ. 1, του ν.4757/2020 (Α΄ 240).

Η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων ανήκει στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία εποπτεύεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στις οικείες οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δείτε ακόμα...