Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ σε πορεία για τον Γ. Μιχαηλίδη

EUROKINISSI

Απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν οι συμμετέχοντες σε πορεία για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, παράλληλα με άλλη κινητοποίηση που είχε καλεστεί από ομάδες οι οποίες διαδήλωναν με αφορμή τις εγκληματικές πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος.

Καθώς η πορεία κατέβαινε την Πανεπιστημίου, τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και κρότου λάμψης, ξυλοκόπησαν διαδηλωτές, επιστράτευσαν το κανόνι νερού (Αύρα), ενώ προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές στο σωρό, όπως καταγράφουν αρκετά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα σε αυτά καταγράφονται και ορισμένα στα οποία δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται στοχευμένα σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν την «δράση» των κατασταλτικών μηχανισμών.

Σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε την έφεση του Γ. Μιχαηλίδη, ο οποίος βρίσκεται στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα του να αποφυλακιστεί με όρους.

«Ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όπως οι αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, οι άδειες, οι δυνατότητες εργασίας, εκπαίδευσης, ουσιαστικής επανένταξης. Κι αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να αναγνωρίζονται επιλεκτικά, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ

Δείτε ακόμα...