Απρόκλητη επίθεση σε οικοδόμους που διαδήλωναν στο υπουργείο Εργασίας

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ ήταν η απάντηση της κυβέρνησης ενάντια σε οικοδόμους που διαδήλωναν χθες έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

«Στην απεργία θα νεκρώσουν όλα τα γιαπιά και τα εργοτάξια», διαβεβαίωσαν οι οικοδόμοι, ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζουν τη μάχη κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο των εργαζομένων βρέθηκαν ιδιαίτερα οι ρυθμίσεις που ξηλώνουν το 8ωρο και επιβάλλουν «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, αλλά και οι διατάξεις που επιτρέπουν τη λειτουργία επιχειρήσεων παραγωγής σκυροδέματος τις Κυριακές ανοίγοντας τον δρόμο για δουλειά στην οικοδομή και τα εργοτάξια 7 μέρες τη βδομάδα.

«Αφού δεν παίρνουν από λόγια θα τους το πούμε και με πράξεις», διαμήνυσαν οι οικοδόμοι. Και για να εξηγήσουν στον υπουργό ότι το μπετό ούτε φτιάχνεται μόνο του, ούτε μπορεί να φτιαχτεί την Κυριακή και να χρησιμοποιηθεί τη Δευτέρα, οργάνωσαν επιτόπου ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής σκυροδέματος: Η μπετονιέρα τέθηκε αμέσως σε λειτουργία και το μπετόν έπεσε στην πόρτα του υπουργείου, προκειμένου ο υπουργός να διαπιστώσει και με τα ίδια του τα μάτια αν μπορεί να το φτυαρίσει κανείς την επόμενη μέρα.

Η καταστολή δεν περιορίστηκε στην επίθεση στην κινητοποίηση αλλά συνεχίστηκε με την προσαγωγή δύο οικοδόμων, μελών του Συνδικάτου, και μάλιστα μία ώρα αφού η κινητοποίηση είχε ολοκληρωθεί. Τις προσαγωγές κατήγγειλαν Ομοσπονδία και Συνδικάτο και βρέθηκαν έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως, ώσπου τελικά οι δύο εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ομοσπονδία και Συνδικάτο καταγγέλλουν σε κοινό δελτίο Τύπου την επίθεση και την αστυνομική βία εναντίον των εργαζομένων: «Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) επίθεση απέναντι στους οικοδόμους. Το υπουργείο Εργασίας είναι ανοιχτό και στρώνει κόκκινα χαλιά για να το επισκεφθούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, για να σχεδιάσουν από κοινού όλα τα αντεργατικά μέτρα που βλέπουμε να προωθούνται σήμερα και το προηγούμενο διάστημα», σχολιάζουν. Καταγγέλλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης «να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μπορεί να υλοποιήσει όλα τα αντεργατικά μέτρα που της έχουν υπαγορεύσει ο ΣΕΒ και η μεγαλοεργοδοσία».

«Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την καταστολή, τις απαγορεύσεις και τις προσαγωγές θα σταματήσουν τους αγώνες. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο οργανωμένα», υπογραμμίζουν και προσθέτουν: «Οι οικοδόμοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα».

Η ανακοίνωση κλείνει με κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη και στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 3 Ιούνη σε όλη τη χώρα.

Δείτε ακόμα...