Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις ανεμογεννήτριες

Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων αυτήν την ώρα, στην Τήνο, σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, από εταιρεία γερμανικών συμφερόντων. 

Η αστυνομία προστατεύοντας τα συμφέροντα της εταιρείας επιτέθηκε στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή «Πράσα», της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου.  

Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται ο  Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και η Αννα Μαρανδέλια, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Τήνο. 

«Οι “πράσινες” μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αναγράφει το πανό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

Χαρακτηριστικό της βίαιης καταστολής, είναι πως παρότι οι κάτοικοι αποχωρούσαν από το χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους χτυπούν και να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το 902.gr, η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές και οι συγκεντρωμένοι μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα Τήνου ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους. 

Σε Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου τονίζει:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί με μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων να καταστείλει την αντίσταση των κατοίκων της Τήνου στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί.

Ο καταστροφικός κατήφορος για το περιβάλλον και την οικονομία των νησιών στις Κυκλάδες δημιουργήθηκε βήμα – βήμα από όλους τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Συνεπείς στις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, αλλά και προς ημεδαπούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βία και τη καταστολή.

Ο λαός της Τήνου αντιστέκεται σταθερά,  αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου είναι στο πλευρό του!

Καταδικάζουμε τη κυβέρνηση για τη καταστολή και τη τρομοκρατία που εξαπολύει εναντίον του Τηνιακού λαού για να κάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις του. Να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις και να κάνει δεκτά τα αιτήματα των κατοίκων της Τήνου.


Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γτ της ΚΕ του ΚΚΕ στην οποία σημειώνει:

“Να σταματήσει τώρα η καταστολή και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έστειλε η κυβέρνηση στη Τήνο 

Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτό το λόγο. 

Το ΚΚΕ  βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκή και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια,  μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό,  καταστρέφει το περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας την καταστολή και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...