ΑΠΘ: Νέα επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές

Νέα επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στο ΑΠΘ, Μάιος 2022
Νέα επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στο ΑΠΘ, Μάιος 2022 / Πηγή: Eurokinissi

Χρήση χημικών και κρότου – λάμψης έκανε για μία ακόμη φορά η αστυνομία μέσα στο ΑΠΘ εναντίων φοιτητών, τραυματίζοντας έναν.

Το μεσημέρι, συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ κινήθηκε από την Πρυτανεία προς το Τμήμα Βιολογίας, όπου βρίσκονται και πάλι ανεπτυγμένες δυνάμεις της αστυνομίας, με αφορμή το χτίσιμο βιβλιοθήκης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τραυματίζοντας έναν φοιτητή που δίπλα στο κεφάλι και το πόδι του έσκασαν οι χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί.

Σε ανακοίνωσή τους, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ καταγγέλλουν «το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», όπως και την χρήση κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) και τον τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης.

«Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε σύσκεψη κοινού συντονισμού την Δευτέρα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

Δείτε ακόμα...