Αρχηγείο ΛΣ: Παρατείνεται η χορήγηση της χρωστούμενης Κανονικής Άδειας του 2019 μέχρι την 31/12/2022

Υπουργείο Ναυτιλίας - Πλωτό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία
Φώτο Αρχείου / Πλωτό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία – Φλεβάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Με απόφαση του Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος παρατείνεται η χορήγηση της χρωστούμενης Κανονικής Άδειας του 2019 σε όσους υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) μέχρι την 31/12/2022.

Θυμίζουμε ότι η υποστελέχωση, τα πάρεργα και κυρίως ο αυξημένος φόρτος των λιμενικών έχει οδηγήσει στο να «χρωστάει» κάθε χρόνο η Υπηρεσία μέρος των ημερών της Κανονικής Άδειας ή ακόμη και ολόκληρη την ετήσια άδεια. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι υπάρχουν λιμενικοί οι οποίοι δικαιούνται άδεια από το 2019! Κατά συνέπεια το Αρχηγείο αναγκάζεται κάθε χρόνο να προβαίνει σε νέες παρατάσεις της χορήγησης της συγκεκριμένης χρωστούμενης άδειας. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις καθυστερεί η σχετική διαταγή με αποτέλεσμα να εντείνεται η αγωνία και η ομηρία. Σε ανάλογες περιπτώσεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει πιέσει αρκετές φορές το Υπουργείο Ναυτιλίας μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Με πληροφορίες από Φωνή του Λ.Σ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...