Αρχίζουν τακτικά αεροπορικά δρομολόγια Αθήνα – Βεγγάζη για μπίζνες

Εγκαινιάζονται την Πέμπτη 2 Μαρτίου, τα αεροπορικά δρομολόγια Αθήνα – Βεγγάζη – Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων να αναβαθμιστούν γεωστρατηγικά στην χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Αλλωστε στην πρώτη πτήση θα επιβαίνει και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβης Σ. Βενιζέλος.

«Η πύκνωση των ελληνικών δράσεων στη Βεγγάζη, μεταξύ άλλων και με τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στον εκσυγχρονισμό του λιμένος της Βεγγάζης, οδηγεί σε απτά οικονομικά οφέλη», αναφέρει το ΥΠΕΞ δίνοντας τον στόχο των τέτοιων κινήσεων, ενώ ταυτόχρονα την χαρακτηρίζει «προάγγελο της πρόθεσης της χώρας μας για μια μακροπρόθεσμη παρουσία, συνεργασία και αρωγή στο σύνολο της Λιβύης όταν η εσωτερική κατάσταση στη Λιβύη το επιτρέψει». Τονίζει, δε, ότι η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Βεγγάζης «θα συνεισφέρει στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, ενώ θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ροές».

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις εταιρείες αερομεταφορών Air Mediterranean και Marathon Airlines. Η πρώτη πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου από τη Marathon Airlines. Στην ανωτέρω πρώτη πτήση θα επιβαίνει και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβης Σ. Βενιζέλος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...